Kategorie

TAMARI sójová omáčka BIO 500ml NATURAL JIHLAVA

TAMARI sójová omáčka BIO 500ml NATURAL JIHLAVA

00048

Country Life s.r.o.

Dostupnost ve dnech: SKLADEM

129 Kč

Koupit

Věrnostní program Zakoupením tohoto produktu získáte až 130 věrnostních bodů. Za obsah Vašeho košíku získáte celkem 130 bodů , které mohou být převedeny na slevový poukaz v hodnotě 1 Kč.


Tamari je sójová omáčka, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě miso pasty. Oproti shoyu je tmavší, hustší a chuťově výraznější. Naplno zazáří při přípravě studených zálivek, omáček a pikantních dipů. 

Tamari se vyrábí z přirozeně bezlepkových surovin. Oproti obyčejný levným „sójovým omáčkám“ tamari neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla.
Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), je ještě chuť pátá – umami. Označuje se jako „lahodná“, „chuť zralosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích – tedy i v sójové omáčce tamari.

 

Tipy na použití:

  • dresink na salát
  • pokrmy založené na rajčatech (např. omáčky na těstoviny)
    tamari potlačí kyselost rajčat a prospěje celkové chuti pokrmu
  • polévky, omáčky, zeleninové směsi...

Rozdíl mezi shoyu a tamari:
Shoyua tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.

  • vyrábí se rozdílným způsobem – tamari vzniká jako vedlejší produkt při výrobě klasické miso pasty
  • tamari je vyráběna z přirozeně bezlepkových surovin
  • tamari je tmavší, hustší a má bohatší a výraznější chuť

Složení: 

pitná voda, sójové boby bio, mořská sůl

Alergeny

Sója

      

      Košík  

      Žádné zboží

      Poštovné 0 Kč
      Celkem 0 Kč

      K pokladně