TAMARI sójová omáčka BIO 500ml NATURAL JIHLAVA
Zakoupením tohoto produktu získáte až 130 věrnostních bodů. Za obsah Vašeho košíku získáte celkem 130 bodů , které mohou být převedeny na slevový poukaz v hodnotě 1 Kč.
Zakoupením tohoto produktu získáte až 130 věrnostních bodů. Za obsah Vašeho košíku získáte celkem 130 bodů , které mohou být převedeny na slevový poukaz v hodnotě 1 Kč.
Tamari je sójová omáčka, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě miso pasty. Oproti shoyu je tmavší, hustší a chuťově výraznější. Naplno zazáří při přípravě studených zálivek, omáček a pikantních dipů.
Tamari se vyrábí z přirozeně bezlepkových surovin. Oproti obyčejný levným „sójovým omáčkám“ tamari neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla.
Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), je ještě chuť pátá – umami. Označuje se jako „lahodná“, „chuť zralosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. Tato pátá chuť je obsažena i ve fermentovaných výrobcích – tedy i v sójové omáčce tamari.
Tipy na použití:
Rozdíl mezi shoyu a tamari:
Shoyua tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.
pitná voda, sójové boby bio, mořská sůl |
Sója