Kategorie

Miso genmai hnědá rýže 400 g MUSO

Miso genmai hnědá rýže 400 g MUSO  

      

464004

Dostupnost ve dnech: SKLADEM

139 Kč

Koupit

Věrnostní program Zakoupením tohoto produktu získáte až 140 věrnostních bodů. Za obsah Vašeho košíku získáte celkem 140 bodů , které mohou být převedeny na slevový poukaz v hodnotě 1 Kč.


Genmai miso má příjemnou plnou chuť. Jedná se o japonský produkt vyráběný staletími ověřenou tradiční metodou. Genmai miso je fermentovaná pasta ze sóji a hnědé neloupané rýže. Hodí se na dochucení polévek, dresinků, omáček, pomazánek…

Složení

SÓJOVÉ boby, hnědá rýže, mořská sůl, voda, koji kvas.

Alergeny

Sója

Skladování

Skladujte na suchém a chladném místě. Chraňte před přímým slunečním zářením. Po otevření skladujte v uzavřeném obalu v chladničce.


Co je to miso?
Miso je hnědá kvašená pasta, pro jejíž výrobu se používají sójové boby, sůl, fermentační činidlo a často také nějaký druh obiloviny. Existuje mnoho druhů misa. Obecně platí, že čím je miso tmavší, tím déle bylo fermentováno a tím intenzivnější je jeho chuť. Miso by nemělo projít varem.

Výroba misa:

  1. Sójové boby se uvaří, rozmačkají a naočkují fermentačním činidlem koji (Aspergillus oryzae).
  2. Některé druhy misa se namíchají s ječmenem nebo rýží.
  3. Přidá se voda, sůl a všechno se umístí do velkých dřevěných kádí.
  4. Kádě se přikryjí poklopem a zatíží až čtyřmi tunami kamenů poskládaných do kužele (takto uspořádané kameny vytvoří rovnoměrný tlak, který je potřeba pro správné zrání misa).
  5. Miso zraje za teploty okolí, která přirozeně během roku kolísá.
  6. Fermentační proces trvá různou dobu – hatcho miso zraje dva roky (tradičně musí zrát dvě zimy a dvě léta), ostatní druhy misa fementují přibližně rok, nejkratší dobu zraje shiro miso – pouze 7 dní.
      

      Košík  

      Žádné zboží

      Poštovné 0 Kč
      Celkem 0 Kč

      K pokladně