Kategorie

KIMCHI fermentovaná zelenina 0.5kg (chlazené zboží)

KIMCHI fermentovaná zelenina 0.5kg 

OBJEDNAT LZE POUZE PŘI OSOBNÍM ODBĚRU, NEBO FIREMNÍM ROZVOZU V OLOMOUCI...

Dostupnost ve dnech: SKLADEM

159 Kč

Koupit

Věrnostní program Zakoupením tohoto produktu získáte až 160 věrnostních bodů. Za obsah Vašeho košíku získáte celkem 160 bodů , které mohou být převedeny na slevový poukaz v hodnotě 2 Kč.


Nakládaný salát ze zeleniny a dalších ingrediencí připravený za pomocí fermentace ( kvašení ) 

Kimchi ( čti kimči ) patří mezi korejská národní jídla a odtud se díky svým blahodárným zdravotním účinkům a znamenité, přitom nevšední chuti, rozšířilo do celého světa.

Produkt Czech Kimchi je vyráběn v České republice dle původních asijských receptur s malou obměnou, kde v Korei používaná rybí omáčka byla nahrazena pro Evropského zákazníka chuťově přijatelnější omáčkou sojovou. 

Produkt je také proto plně veganský.

Kimchi nejčastěji volíme jako formu přílohového salátu, ale poslouží i jako výborný předkrm či příměs do polévek, dušených směsí,..apod. Doporučená denní dávka je cca 150 g.

 

Kimchi bylo díky jeho zdraví prospěšným účinkům označeno světově nejuznávanějším časopisem o zdraví Health, jako jedna z pěti nejzdravějších potravin na světě.

 

Neobsahuje žádné konzervanty ani stabilizátory.

Složení: pekingské zelí 56 %, mrkev, bílá ředkev Daikon, jablko, cibule, jarní cibulka, sójová omáčka, korejské chilli, rýžová mouka, třtinový cukr, zázvor, česnek, mořská sůl.

Alergen dle směrnice 1169/2011 EU: „6 - Sójové boby a výrobky z nich“

Hmotnost 500 g

Výrobce: Czech Kimchi s.r.o.

Bruzovice 60

73936 Sedliště


Kimchi v Korei: 

 

Historie: 

Historie kimchi se začala psát cca 600 až 1000 let před naším letopočtem, kdy se ovšem zdaleka nejednalo o kimchi jak je můžeme znát dnes. Jednalo se pouze o fermentovanou zeleninu. Postupně se přidávaly ingredience a takové chilli, které je dnes jednou z hlavních složek se začíná v této části Asie objedvovat až na začátku 17. století. Chilli papričky se sem dostaly díky portugalským obchodníkům až z daleké Ameriky. Recepty z 19. století se již pak podobají dnešnímu kimchi a jeho chuti. 

 

Kimchi a Korea dnes: 

Kimchi ( korejsky 김치 ) je národním jídlem Korejců a to jak ve vyspělé kapitalistické Korei Jižní, tak i v komunistické Korei Severní. Kimchi je pro tamní lid nejdůležitější složkou stravy a konzumují jej prakticky každý den. Je podáváno hlavně jako přílohový salát, který je podáván prakticky ke každému jídlu. Ovšem výtečné jsou také pokrmy připravené z kimchi a to zejména pikatní polévka kimchijjigae, kimchi omeleta či různé masové směsi do kterých se kimchi přidává. I když se samozřejmě dá kimchi v Korei zakoupit, tak si každá rodina dělá své vlastní. Také způsobů výroby kimchi je nespočet. Mimo nejobvyklejšího z pekingského zelí můžete ochutnat kimchi z okurek, ředkviček či jarních cibulek. Kimchi se také může jíst hned po naložení a tedy nezkvašené. Častejší variantou je kimchi, které prošlo fermentací ( kvašením ). Hotová směs se ukládá do kameninových nádob, které jsou podobné jako nádoby na české nakládané zelí. V těch se pak nechává zelí zkvasit. 

 

Zajímavosti: 

Během účasti Jižní Koreje ve vietnamské válce její vláda požádala americkou vládu o pomoc, aby pomohla zajistit jejím vojákům dostupnost kimchi. Jihokorejský prezident Park Chung-hee pak sdělil americkému prezidentovi Lyndonu B. Johnsonovi, že kimchi je životně důležité pro morálku korejských jednotek. Kimchi už se také podívalo do vesmíru. Na palubě vesmírné lodi Sojuz TMA-12 ho v roce 2008 měl první jihokorejský člověk ve vesmíru, kterým byla kosmonautka Yi So-Yeon.

 

O významu kimchi pro Korejskou kulturu a stravování svědčí i Korejské přísloví:

 „ Muž může žít bez ženy, ale nemůže žít bez kimchi“ ;)



      

      Košík  

      Žádné zboží

      Poštovné 0 Kč
      Celkem 0 Kč

      K pokladně