Kategorie

Čokoládové srdíčko MLÉČNÉ 51% "Z LÁSKY" 18g Čokoládovna Troubelice

Čokoládové srdíčko MLÉČNÉ 51% "Z LÁSKY" 18g  Čokoládovna Troubelice

Dostupnost ve dnech: SKLADEM

51 Kč

Koupit

Věrnostní program Zakoupením tohoto produktu získáte až 51 věrnostních bodů. Za obsah Vašeho košíku získáte celkem 51 bodů , které mohou být převedeny na slevový poukaz v hodnotě 1 Kč.


Mléčná čokoláda ve tvaru srdíčka s nápisem "Z lásky" vyrobená z ekvádorských kakaových bobů v elegantním perleťovém obalu.

Hmotnost: 18g

MLÉČNÁ ČOKOLÁDA 51%

Složení: Kakaové boby, kakaová hmota, kakaové máslo, panela, sušené mléko. 

Obsah kakaové sušiny nejméně 51%.

Mléčná čokoláda jemné chuti s  příjemně sladkým podtónem a výraznou čokoládovou vůní. Tato mléčná čokoláda je zajímavá vyšším kakaovým podílem, než je běžné u mléčných čokolád, přesto si zachovává jemnou chuť s opojnou vůní.

Tajemství jemnosti spočívá ve způsobu zpracování a vyvážené kombinaci sušeného mléka, panely a kakaového másla.

Mléčnou čokoládu 51% doporučujeme pro všechny, kdo rádi mlsají. 

Mléčná čokoláda 51%  získala prestižní ocenění „Zlatá Salima 2014“ a „Výrobek OK 2014“ (výrobek Olomouckého kraje).


O TROUBELICKÝCH ČOKOLÁDÁCH...

Rodinná výrobna čokolády se nachází v Troubelicích na Moravě ;-)

Cílem výrobce je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál.   Čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě. 

Rodinná čokoládovna se snaží zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používá kvalitní suroviny, výrobce není zastánce používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma.

Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost. 

Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv.

V troubelických čokoládách zachovávájí kakaové máslo a nepoužívají jiné rostlinné oleje. 

Základní proces výroby:

Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela. 

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne. 

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování.  Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.  

Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“.  Pak je čokoláda připravená k balení. 

 


      

      Košík  

      Žádné zboží

      Poštovné 0 Kč
      Celkem 0 Kč

      K pokladně