Kategorie

Čokoládový čtyřlístek BÍLÝ 40% "PRO ŠTĚSTÍ" 18g Čokoládovna Troubelice

Čokoládový čtyřlístek BÍLÝ 40% "PRO ŠTĚSTÍ" 18g  Čokoládovna Troubelice

Dostupnost ve dnech: SKLADEM

51 Kč

Koupit

Věrnostní program Zakoupením tohoto produktu získáte až 51 věrnostních bodů. Za obsah Vašeho košíku získáte celkem 51 bodů , které mohou být převedeny na slevový poukaz v hodnotě 1 Kč.


Bílá čokoláda ve tvaru kolečka s reliéfem čtyřlístku.

Čokoláda je zabalená v krásném krémovém obalu s perletí s nápisem "Pro štěstí".

Skvělý dárek pro každého, který se hodí k jakékoli příležitosti!

Hmotnost: 18g

Rozměr krabičky: 80 x 80 mm

BÍLÁ ČOKOLÁDA 40% 
Složení: Kakaové máslo, sušené mléko, panela.

Bílá čokoláda obsahuje 40% kakaového másla, které je přirozenou součástí kakaových bobů a je nositelem výrazné typické vůně čokolády, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci.

Panela je ztuhlá třtinová šťáva v bio kvalitě, která není rafinovaná  a přirozeně obsahuje melasu, která ji dává lehce medovou příchuť.

Vyzkoušejte bílou čokoládu, nechte ji rozpustit na jazyku a Vaše chuťové buňky objeví zcela novou chuť bílé čokolády s jedinečným aroma. 

 

O TROUBELICKÝCH ČOKOLÁDÁCH...

Rodinná výrobna čokolády se nachází v Troubelicích na Moravě ;-)

Cílem výrobce je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál.   Čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě. 

Rodinná čokoládovna se snaží zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používá kvalitní suroviny, výrobce není zastánce používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma.

Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost. 

Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv.

V troubelických čokoládách zachovávájí kakaové máslo a nepoužívají jiné rostlinné oleje. 

Základní proces výroby:

Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela. 

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne. 

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování.  Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.  

Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“.  Pak je čokoláda připravená k balení. 

 


      

      Košík  

      Žádné zboží

      Poštovné 0 Kč
      Celkem 0 Kč

      K pokladně