Kategorie

DĚKUJI Čokoláda HOŘKÁ s reliéfem 75% 18g Troubelice

DĚKUJI Čokoláda HOŘKÁ s reliéfem 75% 18g  

Dostupnost ve dnech: SKLADEM

59 Kč

Koupit

Věrnostní program Zakoupením tohoto produktu získáte až 59 věrnostních bodů. Za obsah Vašeho košíku získáte celkem 59 bodů , které mohou být převedeny na slevový poukaz v hodnotě 1 Kč.


Čokoládové kolečko s reliéfem "Děkuji" v krásném perleťovém obalu.

Čokoláda DĚKUJI je ideální jako malé poděkování za cokoli. :) Touto čokoládkou uděláte radost vždy a každému...

Hmotnost: 18 g

Průměr čokolečka: 70 mm
Výška: 5 mm

Rozměr krabičky: 80x80 mm

HOŘKÁ ČOKOLÁDA 75%

Složení: Kakaové boby, kakaová hmota, kakaové máslo, panela. Obsah kakaové sušiny nejméně 75%.

Hořká čokoláda 75% je čokoláda velmi jemné chuti s příjemně hořkým podtónem, přestože je kakaový podíl 75%. Jemná chuť je dána dlouhodobým procesem hnětení v melangéru a přidaným kakaovým máslem, které čokoládě navíc dodává i  čoko“ vůni.

Čokoláda je slazena panelou, která doladí konečnou lahodnou sladkou chuť.

Tato čokoláda je vhodná pro milovníky sladších chutí. 

 

Neobsahuje lecitin ani konzervanty! Neobsahuje lepek!

Vyrobeno v ČR.


 

O TROUBELICKÝCH ČOKOLÁDÁCH...

Rodinná výrobna čokolády se nachází v Troubelicích na Moravě ;-)

Cílem výrobce je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál.   Čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě. 

Rodinná čokoládovna se snaží zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používá kvalitní suroviny, výrobce není zastánce používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma.

Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost. 

Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv.

V troubelických čokoládách zachovávájí kakaové máslo a nepoužívají jiné rostlinné oleje. 

Základní proces výroby:

Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela. 

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne. 

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování.  Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.  

Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“.  Pak je čokoláda připravená k balení. 

 


      

      Košík  

      Žádné zboží

      Poštovné 0 Kč
      Celkem 0 Kč

      K pokladně