Semena na klíčky PÍSKAVICE 20g
Zakoupením tohoto produktu získáte až 33 věrnostních bodů. Za obsah Vašeho košíku získáte celkem 33 bodů , které mohou být převedeny na slevový poukaz v hodnotě 0 Kč.
Zakoupením tohoto produktu získáte až 33 věrnostních bodů. Za obsah Vašeho košíku získáte celkem 33 bodů , které mohou být převedeny na slevový poukaz v hodnotě 0 Kč.
Klíčky pískavice mají obecnou zpevnění a omlazení těla, jsou nezbytným potravinovým doplňkem, pomáhají nám ve snadném vstřebávání bílkovin a tuků, to je vhodné zejména při dietách. Klíčky se vyznačují tím, že stimulují vylučování žaludečních šťáv a tím podporují trávení potravin. Dále mají klíčky příznivý vliv na hladinu cholesterolu v krvi a regeneraci všech tkání a podporují proces výroby červených krvinek. Doporučuje zejména pro rekonvalescenci, pro sportovce a lidi, kteří trpí žaludečními vředy. Klíčky Pískavice mají neobvykle příjemnou chuť, kterou musíte poznat. Doporučujeme je do salátů, těstovin, sendvičů, hodí se taky jako přísada do polévek a pomazánek (zejména sýrových)
PŘÍPRAVA klíčkůPřipravit si klíčky doma je velmi snadné díky Biomisce
https://www.biododomu.cz/k-naklicovani/4856-klicici-biomiska-trojpatrove-naklicovaci-misky.html
ke klíčení semen. Důležité je také postupovat podle instrukcí Klíčící Biomisky, obvykle jsou klíčky připravené k jídlu cca ve 3-4 dnech.
1]Nejdříve semena propláchneme ve vodě pokojové teploty.
2]Poté semínka přesypeme do čisté misky a zalijeme převařenou vodou o pokojové teplotě.
3]Semínka necháme "předboptnat" několik hodin (max. 10 hodin), poté opět propláchneme a vložíme do Biomisky, (také lze klíčit na vatě nebo v obyčejné misce).
4]Nesmíme zapomenout klíčky pravidelně prolévat vodou (nejlépe 2-3x denně).
5]První klíčky vhodné ke konzumaci se začnou objevovat po 3 dnech.
6]Ke správnému klíčení je vhodná teplota (18-22 stupňů C) a denní světlo, nikdy neumisťujte misky s klíčky na přímé sluneční světlo!!!
7]Klíčky můžeme konzumovat od velikosti 1 cm, nejlepší jsou klíčky 4 -6 cm.
8]Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden,
9]Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte.