Kategorie

Kari indické 100g SALVIA PARADISE

Kari indické 100g SALVIA PARADISE            

2408

Dostupnost ve dnech: SKLADEM

79 Kč

Koupit

Věrnostní program Zakoupením tohoto produktu získáte až 79 věrnostních bodů. Za obsah Vašeho košíku získáte celkem 79 bodů , které mohou být převedeny na slevový poukaz v hodnotě 1 Kč.


Kari je kořenící přípravek, který se nejčastěji využívá v indonéské, thajské, čínské a především v indické kuchyni. Je tradiční součástí mezinárodní kuchyně. Vůně a chuť indického kari je výrazná po kurkumě a štiplavá po pepři. Nejlépe se kombinace tohoto koření využije v rýžových, kuřecích a zeleninových směsích.

Složení: kurkuma, pepř, pískavice, fenykl, kmín, koriandr, zázvor, cukr, sůl (max 10 %).

Použití: 
Kari koření je nejčastěji používáno v kombinaci s rýží.Nejznámější je kuře na kari s rýží, dále je vhodné do polévek, smetanových omáček, ale i k ochucení mletého masa a zeleninových směsí.


Kuře s rýží na kari

Na dvě porce potřebujeme:

  • 1–2 ks kuřecích prsou – dle velikosti,
  • ½ šálku dlouhozrnné rýže,
  • 1 šálek kuřecího vývaru,
  • 1–1½ lžíce kari indického,
  • ½ lžíce mletého chilli,
  • 3 lžíce sekané cibule,
  • 2 lžíce mletého česneku,
  • ½ lžíce sekané červené papriky.

Postup: Kuřecí vývar nalijeme do pánve wok, přidáme kuřecí maso a všechny ostatní ingredience kromě rýže. Za častého míchání prohříváme na mírném ohni. Jakmile je kuřecí maso hotové, vyjmeme jej z pánve tak, abychom oddělili tekutinu. Rýži připravujeme dle návodu na obalu, část doporučeného množství vody však nahradíme vývarem z pánve.

TIP: Pro zjemnění chuti lze přidat bílý jogurt či smetanu.

Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.


      

      Košík  

      Žádné zboží

      Poštovné 0 Kč
      Celkem 0 Kč

      K pokladně