Mouka žitná celozrnná jemně mletá BIO 1kg PROBIO *VÝPRODEJ 1KS exp.5.3.2025
VÝPRODEJ 1KS Datum minimální trvanlivosti 5.3.2025
Špaldová mouka se vyznačuje jemnou oříškovou chutí a vysokým obsahem vlániny, bílkovin, vitamínů a minerálních látek. Skvěle se hodí k přípravě těst, pečení sladkých i slaných dobrůtek, k zahušťování polévek nebo omáček.
Složení: pšenice špalda loupaná
Průměrné nutriční hodnoty:
Energetická hodnota 1446 kJ/345 kcal
Tuky 1,9g
z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 63,90 g
z toho cukry 0 g
Bílkoviny 16,7 g
Sůl 0 g
VÝPRODEJ 1KS Datum minimální trvanlivosti 5.3.2025
Její konzumace pomáhá snižovat hladinu cholesterolu a kyseliny močové v krvi.
Pohanka je přirozeně bezlepková potravina s významným obsahem vitamínů a prospěšných látek pro lidský organismus. Pohankové výrobky od Šmajstrlů neobsahují lepek, takže se hodí jak pro bezlepkovou dietu, tak pro ozvláštnění a zpestření jídelníčku pro celou rodinu.
Tapiokový škrob je výborná náhrada za klasickou pšeničnou mouku
Má neutrální chuť, což čirokovou mouku předurčuje k širokému užití.
Díky biokvalitě neobsahuje zbytky pesticidů. Vhodná k pečení, smažení nebo vaření..
Rýžová mouka zvyšuje objem a pojivost (bezlepkových) směsí.
Ovesná mouka se přidává do těst z pšeničné mouky pro svou ovesnou chuť, schopnost dělat těsto křehčí a vláčnější a v kuchyni je vhodná pro snížení obsahu lepku. Ovesnou mouku můžete použít také na přípravu slaných i sladkých těst, kaší, k zahuštění polévek a omáček.
Celozrnná mouka má jiné vlastnosti než klasické pohankové mouky - dříve kvasí, proto se skvěle hodí na pečení chleba či rohlíků. Můžete ji ale stejně dobře použít i na sladké pečivo, např. muffiny, koláče anebo ji můžete přidat do těsta na placky a palačinky. Díky její specifické, až oříškové chuti, se rovněž velmi dobře hodí jako příměs do bílé mouky pro zvýraznění chuti.