Kategorie

Kombucha násada VE SKLE 150ml Stevikom

Kombucha násada  VE SKLE 150ml Stevikom  


070839

Dostupnost ve dnech: SKLADEM

129 Kč

Koupit

Věrnostní program Zakoupením tohoto produktu získáte až 130 věrnostních bodů. Za obsah Vašeho košíku získáte celkem 130 bodů , které mohou být převedeny na slevový poukaz v hodnotě 1 Kč.


Kombucha je přírodně šumivý fermentovaný nápoj, který vzniká z oslazeného černého či zeleného čaje, díky prospěšnému soužití bakterii a kvasinek nazývané taktéž SCOBY.

Přípřava a postup:

Kombucha se nejlépe připravuje ve skleněné nádobě s velkým hrdlem (např. sklenice) o objemu 1-2L. Na 1L vody budeme potřebovat 80g cukru (tj. 160g/2L) a 4g (tj. 8g/2L) sypaného, černého či zeleného čaje. Kombuchu je také možné připravit ze sáčkového černého či zeleného čaje, pro výslednou kvalitu se doporučuje však sypaný.

 

1. Uvařte požadované množství vody, vylouhujte černý či zelený čaj, naljte do finální nádoby a nechte vychladnout.

2. Po vychladnutí položte násadu kombuchy na povrch čaje a přidejte nálev, ve kterém byl.

3. Zakryjte prodyšným textilním ubrouskem či čistou útěrkou, umístěte ve stinném místě s teplotou přibližně 21-24 °C  a nechte kvasit dle Vaší chuti cca 7-10 dnů.

4. Po odkvašení dle vašich představ vyjměte fungus (houbu), který se rozrostl, uložte jej do nádoby a zalijte trochou hotové kombuchy pro další použití.

5. Kombuchu přelijte přes cedník do lahví a můžete ji pít.

6. Celý proces opakujte.

Kombucha by měla být po dobu kvašení ve stinné místnosti bez výpru či kouře, ovlivňuje to její výslednou chuť. Pro výluh kombuchy lze použít i různé druhy bylin.

 


      

      Košík  

      Žádné zboží

      Poštovné 0 Kč
      Celkem 0 Kč

      K pokladně