Kategorie

Pohanka loupaná lámanka 400g Vizovice

Pohanka loupaná lámanka 400g Vizovice

236

Pro-Bio

Dostupnost ve dnech: SKLADEM

34 Kč

Koupit

Věrnostní program Zakoupením tohoto produktu získáte až 34 věrnostních bodů. Za obsah Vašeho košíku získáte celkem 34 bodů , které mohou být převedeny na slevový poukaz v hodnotě 0 Kč.


 

Pohanka lámanka vzniká mlynářským zpracováním pohankových zrn. 

Pohanka lámanka je bezlepková potravina, je proto vhodná pro osoby trpící celiakií. Nepatří mezi typické obiloviny, je mezi ně však řazená. Pohanka je vhodnou potravinou při těhotenství, jelikož obsahuje vápník, který je v těchto obdobích důležitý.

Lámanka se hodí coby zavářka do polévky, k přípravě placiček, karbanátků, směsi k plnění zeleniny či k posypu pečiva před jeho pečením.

Pohanka obsahuje draslík, fosfor, vápník, železo, měd, mangan a zinek. Z vitamínů pak skupinu B, cholin (regeneruje jaterní buňky), rutin a tokoferol (E). Nejvíce je tato obilnina ceněna pro vysoký obsah bioflavonidu rutinu. Rutin odstraňuje praskání cév tím, že je zpružňuje a čistí krevní řečištěm ucpávání usazeným cholesterolem. Účinek rutinu ještě násobí vitamín C, proto je vhodné z pohance jíst syrovou zeleninu. Příznivě působí při léčbě cévních, zažívacích a nádorových onemocněních.

Základní příprava: Před přípravou propláchneme studenou vodou. Na vaření používáme 1,5 dílu vody na 1 díl pohanky. Vaříme 2-3 minuty a 15 minut necháme stát, nemícháme.

 

Pohanka patří k typickým plodinám, které byly na našem území dříve hojně pěstovány. Naši předci si z ní připravovali pokrmy prý až pětkrát týdně. 

 

Pohanka pochází z chladných oblastí střední Asie, proto je prý její energie silně zahřívající. Tvrdí se o ní, že dodává silnou, teplou až prohřívající energii, a proto je vhodná především pro stravování v zimním období a pro těžce pracující lidi.

 

Složení: pohanka loupaná lámanka

Země původu: ČR

      

      Košík  

      Žádné zboží

      Poštovné 0 Kč
      Celkem 0 Kč

      K pokladně