Kategorie

Dobré Ghí - přepuštěné máslo 450 ml

Dobré Ghí - přepuštěné máslo 450 ml


Dostupnost ve dnech: SKLADEM

229 Kč

Koupit

Věrnostní program Zakoupením tohoto produktu získáte až 231 věrnostních bodů. Za obsah Vašeho košíku získáte celkem 231 bodů , které mohou být převedeny na slevový poukaz v hodnotě 2 Kč.


 100% tepelně upravené máslo, které nežlukne, neobsahuje sůl ani laktózu, pozitivně působí na zažívání.

ČESKÉ GHÍ dodává jídlu lahodnou chuť.

Nemusí se uchovávat v lednici, stačí mu temno a teplota v rozmezí  0 - 20 °C.
Je přirozeně bezlepkové a neobsahuje laktózu. Při smažení se nepřepaluje, jelikož má vysoký bod zápalnosti.

Použití:
Uplatní se zejména v teplé kuchyni (vaření, pečení, dušení, smažení), ve studené kuchyni, na mazání nebo stačí každý den sníst lžičku.

Ghí – V Ayurvédě platí za elixír života, který zvyšuje kvalitu jídla a který na sebe v těle váže jedy rozpustné v tucích. Ty potom odvádí z těla ven.

Ghí obsahuje kyselinu máselnou a také vitamíny A, E, niacin a minerály – sodík, draslík, vápník, fosfor, hořčík a železo.

Ghí neobsahuje sůl ani laktózu, a tak je přínosné pro ty, kteří nemohou jíst mléčné výrobky. Má přibližně 14 gramů tuku na polévkovou lžíci. Ghí pozitivně působí na zažívání, což pomáhá zlepšit přijímání potravy.

Pro miminka je ghí nejlepší pleťovou výživou a tonikem.

Ghí se také používá k dosažení krásnější a zářivější pleti. Naneseme tenkou vrstvu na pokožku, necháme chvíli působit, a potom jemně vmasírujeme.

Skladování:

I když se ghí z másla připravuje, má zcela jiné vlastnosti než obyčejné máslo. Je-li máslo skladováno při pokojové teplotě, žlukne. Ghí nikoli. Rozklad másla je způsoben obsahem vlhkosti v másle.  Pokud je tedy ghí zbaveno vlhkosti, vyhne se takovému problému a udrží si svji originální čerstvost a chuť. Mimo jiné je proměna másla v ghí tedy i praktickým způsobem, jak uchovat máslo.

Složení: 100% máslo, tepelně upravené

Objem: 450 ml

Země původu: Česká republika


GHÍ je čistý máselný tuk vyrobený podle starodávné ajurvédské receptury. Odpařením vody a oddělením mléčné bílkoviny získáváme čistý tuk obsahující celou řadu vitamínů, minerálů a antioxidantů.

Ajurvéda je od roku 1982 uznaná Světovou zdravotnickou organizací jako oficiální alternativní medicína, a ta tvrdí, že ghí napomáhá:

  • trávení

  • upravuje hladinu lipidů, cholesterolu

  • vyživuje nervové buňky

  • podporuje učení

  • posiluje látkovou výměnu a obranyschopnost

  • napomáhá detoxikaci

  • omlazuje

  • má hojivé účinky.  

 

Je ideální ve spojení s léčivými bylinami, takto získá tělo z jejich účinků největší prospěch.

Používejte ghíčko všude, kde chcete vůni a chuť másla, nemůžete udělat chybu. V první řadě, když chcete smažit. Ghí má vysoký bod kouřivosti a při zahřátí až na cca 240°C se nepřepálí, nevznikají těžce stravitelné látky, udělá se křupavá kůrka a smažené jídlo si můžete vychutnat, aniž by vám po něm bylo těžko!

Ghí použijte při restování zeleniny, jako základ na polévku, omáčku, na jíšku, ale můžete jím hotový pokrm obohatit až na závěr na zjemnění.

Mastěte jím knedlíky, brambory, kaše a nákypy. Potřete jím topinky, palačinky, na sucho opečené placky. Použijte jej při pečení cukroví, buchet, pečiva. Zkuste experimentovat s kořením a bylinami, tuk je nositel chutě a vůně.

Ve studené kuchyni, nebo jen tak namazané na rohlík ghíčko využijí hlavně ti, kdo z jakéhokoliv důvodů nemohu jíst mléčnou bílkovinu a chtějí si dopřát jeho chuť  vůni.

Ghí má hojivé a regenerační účinky i při použití zevně, neobsahuje žádné přídatné látky. Mažte si s ním ruce, obličej,  kůži, lehké spáleniny.


 


      

      Košík  

      Žádné zboží

      Poštovné 0 Kč
      Celkem 0 Kč

      K pokladně