Kategorie

Kuzu - zahušťovadlo BIO 50g NATURAL

Kuzu - zahušťovadlo BIO 50g NATURAL

0888

Dostupnost ve dnech: SKLADEM

94 Kč

Koupit

Věrnostní program Zakoupením tohoto produktu získáte až 94 věrnostních bodů. Za obsah Vašeho košíku získáte celkem 94 bodů , které mohou být převedeny na slevový poukaz v hodnotě 1 Kč.


Kuzu je škrob získávaný z kořene japonského vinného kmene.

Tento kořen má pozoruhodné vlastnosti. Uvádí se, že je nositelem energie, je velmi tvrdý, může prorazit i skalnatou půdou a může dosahovat až váhy devadesáti kilogramů. 

Kuzu je velmi užitečný prostředek pro zahušťování. Po jeho přidání jsou omáčky průhledné a polévkám přidává lesk. Při zahušťování výrazně nezmění původní chuť omáčky ani polévky. Celkově se v kuchyni dá použít k zahušťování omáček, polévek, pudingů, masových směsí apod. Zelenina a ryby poprášené kuzu před fritováním mají světlý křupavý povrch. Protože kuzu pomáhá vyrovnávat kyselost z cukrů, je tedy ideální do různých dezertů, pudingů, ovocných koláčů apod.

Kuzu lze doporučit také při stavech vyčerpání, žaludečních potížích, nachlazení, horečce, v prevenci migrény a dalších případech. 

TIPY:

  • Základní příprava:
    Lžičku hrudek kuzu rozmíchejte v troše studené vody, rozpuštěné pak vlijte do připravovaného jídla a za stálého míchání vařte asi 1minutu, kuzu se z bílého změní na průhledné, v tu chvíli je hotové
  • *kuzu pudink
  • V 200 ml studeného sójového nápoje rozmíchejte v něm kuzu. 
  • 600 ml nápoje přiveďte k varu a přidejte vanilkový cukr. Přilijte kuzu rozmíchané v nápoji a za stálého míchání krátce povařte. Sundejte z plotny. Vmíchejte sirup, pudink vlijte do mističek a nechte ztuhnout. Možno přidat ovoce dle libosti.
  • .
  • *hodí se na zahuštění omáčekpolévekkrémůzeleninových směsí

  • *když vaříte dětem, můžete kuzu škrobem zahušťovat rozmixovanou zeleninu, rozvařené ovoce nebo ovocný kompot
  • *nápoj s jablečnou šťávou - vhodný při nemoci a únavě 
  • lžičku kuzu rozpusťte v troše studené vody, pak přilijte šálek vody a za neustálého míchání chvilku povařte, dokud kuzu nezprůhlední, zchladlý nápoj má jemně rosolovitou konzistenci, přidejte do něj trochu čerstvě vymačkané jablečné šťávy nebo jablečného moštu


Složení: škrob z kořene kuzu bio


      

      Košík  

      Žádné zboží

      Poštovné 0 Kč
      Celkem 0 Kč

      K pokladně