Kategorie

Bio rýžové mléko vanilkové 1l

Bio rýžové mléko vanilkové 1l

11834

Dostupnost ve dnech: SKLADEM

50 Kč

Koupit

Věrnostní program Zakoupením tohoto produktu získáte až 50 věrnostních bodů. Za obsah Vašeho košíku získáte celkem 50 bodů , které mohou být převedeny na slevový poukaz v hodnotě 1 Kč.


Toto rýžové mléko je vyrobeno z bio rýže a ovoněno výtažkem z vanilky. Neobsahuje žádný přidaný cukr ani jiné sladidlo, i tak má však velmi příjemnou nasládlou chuť. Tu mu dodává přírodně fermentovaná rýže, kdy se příromné rýžové škroby enzymaticky štěpí na jednoduché cukry. Za sladkost rýžového mléka je zodpovědný stejný proces, který způsobuje sladkost fermentované rýže amazake.

Rýžové mléko je vynikající samotné, lehce vychlazené, ale hodí se také na přípravu ochucených nápojů (kakaa, vanilkového mléka, mléčně-ovocných koktejlů apod.), na müsli a cereální snídaně, na přípravu sladkých desertů a na pečení i vaření. Díky své nasládlé chuti se většinou nehodí se do slaných pokrmů.

 

Jaký je rozdíl mezi sójovým mlékem a sójovým nápojem? Žádný, rozdíl je jen v názvu. I když všichni vědí, co to je sójové mléko, a že se skutečným mlékem od krav, koz či ovcí má společné jenom podobné použití, legislativci EU zakazují výrobcům použití slova "mléko" na obalu výrobku pro cokoliv jiného než živočišná mléka. Důvodem je obava, že by docházelo ke klamání zákazníků. Tento postup je jistě chvályhodný, pokud se jedná např. o zákaz používání slova máslo pro označení margarínu, nebo o zákaz označování tukových polev názvem čokoláda (prostě v těch případech, kdy výrobce skutečně chce oklamat zákazníka), ale u sójového mléka vede jen ke zmatkům.

Žádný výrobce sójového mléka nemá za cíl, aby si spotřebitelé pletli jeho výrobek s kravským mlékem, ale každý naopak zdůrazňuje, že se o kravské mléko nejedná. Pozor, v internetových diskuzích se někdy objevují názory, že sójový nápoj je méně kvalitní než sójové mléko. Toto je pouhý mýtus, stejný nápoj se v Asii nazývá sójové mléko a v EU sójový nápoj. Výše řečené platí i pro všechna ostatní rostlinná mléka (ovesné, rýžové mléko).

Co to je uhličitan vápenatý? Uhličitan vápenatý je chemický název pro vápenec, stejnou chemickou strukturu má i mramor a křída. Tato látka se získává z přírodních zdrojů a působí zásaditě (snižuje kyselost). Účinkuje také jako zdroj vápníku pro lidské tělo. Jedná se o neškodnou přídatnou látku, označovanou také jako E 170.
OBJEM: 1 l
ZEMĚ PŮVODU: Německo
SLOŽENÍ: voda, rýže* 14 %, slunečnicový olej*, přírodní vanilkové aroma, mořská sůl, regulátor kyselosti: uhličitan vápenatý. Suroviny s * pocházejí z kontrolovaného ekologického zemědělství.
VÝŽIVOVÉ INFORMACE: Toto rýžové mléko samozřejmě neobsahuje cholesterol, mléčné bílkoviny a laktózu a obsahuje pouze 1,2 % tuku.

      

      Košík  

      Žádné zboží

      Poštovné 0 Kč
      Celkem 0 Kč

      K pokladně