Mouka žitná celozrnná jemně mletá BIO 1kg PROBIO
Počet produktů: 46
Celozrnná mouka má jiné vlastnosti než klasické pohankové mouky - dříve kvasí, proto se skvěle hodí na pečení chleba či rohlíků. Můžete ji ale stejně dobře použít i na sladké pečivo, např. muffiny, koláče anebo ji můžete přidat do těsta na placky a palačinky. Díky její specifické, až oříškové chuti, se rovněž velmi dobře hodí jako příměs do bílé mouky pro zvýraznění chuti.
Lze ji využít na přípravu dětské rýžové kaše, na pečení pečiva a sušenek, k vysypání pečících forem, na výrobu těstovin, nebo třeba k zahušťování.
Má neutrální chuť, což čirokovou mouku předurčuje k širokému užití.
Ovesná mouka se přidává do těst z pšeničné mouky pro svou ovesnou chuť, schopnost dělat těsto křehčí a vláčnější a v kuchyni je vhodná pro snížení obsahu lepku. Ovesnou mouku můžete použít také na přípravu slaných i sladkých těst, kaší, k zahuštění polévek a omáček.
Směs na přípravu skvělého perníkového moučníku - bez lepku,,,
Pohanka je přirozeně bezlepková potravina s významným obsahem vitamínů a prospěšných látek pro lidský organismus. Pohankové výrobky od Šmajstrlů neobsahují lepek, takže se hodí jak pro bezlepkovou dietu, tak pro ozvláštnění a zpestření jídelníčku pro celou rodinu.
Bezlepková sypká směs na přípravu kakaových muffinů je skvělou volbou, pokud hledáte sladké ozvláštnění po obědě.
Špaldová mouka hladká je vhodná k přípravě koláčů, vánoček, mazanců, vánočního pečiva či k zahušťování polévek a omáček.
Špaldová mouka typu 1050 Pro tuto mouku se pečlivě a šetrně mele vybraná organická špalda.