Polenta je název pro kukuřičnou kaši, která se tradičně připravuje a je oblíbená v severní Itálii a dále také v zemích jihovýchodní Evropy, kde se podává především jako příloha k dušeným jídlům či k ragú.  Kukuřičná polenta je dobrou volbou pro rychlý oběd nebo večeři. Tento tradiční italský pokrm má opravdu široké spektrum využití: výborně chutná k masu a zelenině, ale dá se připravit také na sladko i samostatně, jen tak posypaný sýrem a politý máslem. Další variantou přípravy je nechat polentu ztuhnout či opéct na plechu a pak z ní vykrajovátky podobně jako z těsta vykrájet různě tvarované placičky a získat tak vskutku originální přílohu! 

Kukuřice je přirozeně bezlepkovou a nutričně velmi bohatou potravinou, má vysoký obsah vitamínů skupiny B a obsahuje rovněž minerální látky (železo, hořčík, zinek, mangan a selen). Je proto vydatným zdrojem energie nejen pro naše tělo, ale i náš mozek. Původně tato rostlina pochází z Jižní Ameriky, kde se pěstuje již více než 5 000 let. Od místních Indiánů se prostřednictvím Kolumbových plaveb dostala do Evropy a dnes představuje po pšenici a rýži nejpěstovanější

Probio je česká společnost ze Starého Města, která už od roku 1992 vyrábí základní biopotraviny, od obilovin, mouk, luštěnin a těstovin, až po sušenky, čokolády, vína a kávy. Mají 3 mlýny a vyrábějí přes 400 bezlepkových výrobků, to vše navíc v certifikované biokvalitě. Dnes je tak Probio největším výrobcem biopotravin v tuzemsku. 

SLOŽENÍ: 100% kukuřičná polenta BIO 

BEZ LEPKU (obsah gluténu < 20 mg/ kg)

Může obsahovat stopy sóji a sezamu, jelikož se zpracová ve výrobně, kde se zpracovávají rovněž jmenované výrobky. 

ZÁKLADNÍ PŘÍPRAVA:

60 g polenty vsypte za stálého míchání do 400 ml vroucí vody nebo mléka. Vařte cca 4 - 6 minut.

Během vaření stále míchejte.

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v suchu do 25°C a chraňte před teplem.

Bezlepková Kukuřičná Polenta Instantní Bio

16 dalších produktů ve stejné kategorii: