Kategorie

Káva - Brasil Santos zelená nepražená 250g SALVIA PARADISE

Káva - Brasil Santos zelená nepražená 250g SALVIA PARADISE      

07575

Dostupnost ve dnech: SKLADEM

105 Kč

Koupit

Věrnostní program Zakoupením tohoto produktu získáte až 106 věrnostních bodů. Za obsah Vašeho košíku získáte celkem 106 bodů , které mohou být převedeny na slevový poukaz v hodnotě 1 Kč.


100% ARABICA BRASIL SANTOS NEPRAŽENÝ

Salvia Paradise® Vám přináší jedinečnou možnost upražit si doma vlastní kávu dle chuti a libosti. Při troše cviku a trpělivosti lze dosáhnout překvapivých výsledků. Kávu pražíme do světle hněda. Zpracováním získáváte brazilskou kávu, jednu z nejznámějších odrůd na světě, kterámá hutnou cremu s minimální hořkostí, plným a vyváženým tělem. Milovníci kávy ocení jemnou mandlovou chuť s nádechem kakaa a čokolády. Brasil Santos se vyznačuje nízkou kyselostí a něžnou příměsí sladkosti.

Výborně se hodí jako typická ranní káva. Vypít šálek kávy vlastnoručně upražené z čerstvě rozemletých, ručně sbíraných zrn je obřad, při kterém Vám plesají chuťové buňky. 

Káva odrůdy arabica je oproti robustě o poznání náročnější na pěstování, podnebí i péči. Vyznačuje se lepším aroma a chutí. Zajímavostí je, že oproti robustě obsahuje arabica menší množství kofeinu.

Zelenou kávu – nepraženou uchovávejte na suchém místě při pokojové teplotě.

 

JAK UPRAŽIT VLASTNÍ KÁVU?

Potřebujeme:

  • *větší hlubší pánev
  • *sporák nebo plotýnka
  • *pečící plech
  • *voda v rozprašovači
  • *zelená syrová zrnka kávy ;)

 

  • Kávu dáme do pánve tak, aby pokrývala dno v jedné vrstvě, ale dno nebylo zaplněné, protože pražením káva  zvětšuje svůj objem a pokud by byla ve více vrstvách, neupražila by se a nedostali byste z ní všechno aroma a chuť. 
  • Celé pražení trvá asi 10 až 15 minut, záleží samozřejmě na velikosti plamene a na druhu syrové kávy. Je velice důležité po celou dobu kávu promíchávat, jinak se neopraží rovnoměrně a mohla by se spálit. 
  • Asi po 5-ti minutách začne káva praskat a začnou z ní odletovat malé slupky, takže buďte opravdu opatrní. Poté praskání ustane, ale po pár minutách začne znovu, káva postupně hnědne a chvíli před tím, než vám bude připadat, že má tu správnou barvu, odstavte ji z plamene, nechte chvíli dojít v horké pánvi a pak přesypte na vychlazený plech. Kávu postříkejte vodou z rozprašovače. Odstraňte zbytek slupek a vychlazenou kávu uložte do nádoby. Nádobu nezavírejte! Ještě asi 12 hodin po upražení se z kávy uvolňují plyny a nádoba by tak mohla explodovat.

 

TIP: Před použitím umelte jen potřebné množství a připravte svou domácí čerstvou voňavou kávu. Navíc vaše káva bude nenapodobitelný originál.

      

      Košík  

      Žádné zboží

      Poštovné 0 Kč
      Celkem 0 Kč

      K pokladně