Krupice špaldová je nutričně hodnotnější alternativou ke klasické krupici pšeničné. Hodí se k přípravě kaší, zavářek, halušek, lívanců, pomazánek a moučníků.

Složení: celozrnná špaldová krupice bio

Pšenice špalda je jednou z nejstarších kulturních obilnin, které předcházely jen pšenice dvouzrnka a jednozrnka. Obsahuje téměř všechny základní složky důležité pro zdravý lidský organizmus, včetně bílkovin, tuku, sacharidu, vitaminu, minerálií.

Na loupání špaldy používá společnost PRO-BIO tradiční rakouskou loupačku, kdy během procesu loupání nejsou jednotlivá zrna poškozena. Běžné loupačky používané v České republice bohužel surovinu často poškozují a zpracované zrno je pak následně například bez špičky, která obsahuje nejcennější část - obilný klíček.

V mlýně PRO-BIA není zahříváno obilí na tak vysoké teploty, jak je to běžné jinde.

Špalda z PRO-BIO proto patří k nejlepším v naší republice, je bez pluch, nečistot a příměsí a díky šetrnému loupání a mletí má vysokou nutriční hodnotu. PRO-BIO dokonce ve spolupráci s výzkumnými ústavy uvedlo na trh jedinou ryze českou odrůdu pšenice špaldy.

Díky této specializaci nabízí společnost PRO-BIO širokou řadu špaldových produktů, jak základních tak i upravených do formy polotovaru nebo kafe.

 

 

Medová krupice

125g celozrnné krupice špaldové, 0,5l rýžového nápoje nebo mléka, kakaový nápoj Biolinie, máslo, med

 

V rýžovém nápoji, nebo v mléce rozmícháme krupici. Za stálého míchání přivedeme k varu a 1-2 minuty povaříme. Na talíři dozdobíme kousky másla, ovocem, medem, kakaem.

9 dalších produktů ve stejné kategorii: