Velké ekonomické balení čisté pasty z mletých šetrně pražených sezamových semínek.

TIP: Sezam je důležitým zdrojem vápníku, vitaminů B1 a B6, železa a hořčíku.

POUŽITÍ: Tahini je oblíbené v makrobiotické kuchyni, používá se v oblíbené pomazánce hummus a hodí se do většiny pomazánek na bázi vařených luštěnin.

Zjemní omáčky, dipy a salátové zálivky, skvělé je na pečivu samotné či v kombinaci s medem, marmeládou apod.

SLOŽENÍ: sezamová semínka, lehce upražená, mořská sůl.

HMOTNOST: 250 g
ZEMĚ PŮVODU: Německo


Hummus:

výborná pomazánka, tradiční jídlo východní kuchyně, která je ze dvou základních složek, což je cizrna neboli římský hrách a sezam (pasta tahini). Obě tyto suroviny jsou bezlepkové.  Je to tedy pomazánka vhodná i pro celiatiky.

Potřebné  suroviny pro přípravu hummusu:

Suchá cizrna
Tahini - rozemletá sezamová zrníčka
Česnek
Šťáva z citronu
Cukr
Petrželová nať - nasekaná najemno

Cizrnu namočíme do vody a necháme přes noc stát. Druhý den vylijeme vodu a cizrnu dobře propláchneme, abychom odstranili případný nepříjemný zápach. Cizrnu uvaříme doměkka a necháme vychladnout. Rozmixujeme cizrnu, přidáme tahini, citronovou šťávu, špetku cukru, nasekané listy petržele a rozmačkaný česnek. v případě potřeby ředíme vodou, ve které jsme vařili cizrnu.

Skladování: Skladujte při pokojové teplotě. Po otevření skladujte v chladničce.

Alergeny: Seznam. Může obsahovat stopy ořechů.

SLOŽENÍ: sezamová semínka, lehce upražená.
 

VÝŽIVOVÉ INFORMACE:
100 g obsahuje v průměru:

Energie

2558 kJ / 619 kcal

Bílkoviny

23 g

Sacharidy

2,3 g

Tuky

57,5 g

Železo

3,6 mg (26 % DDD)

Hořčík

271 mg (90 % DDD)

Vápník

278 mg (35 % DDD)

Vatamin E

23 mg (230 % DDD)

Vatamin B2

0,42 mg (26 % DDD)

9 dalších produktů ve stejné kategorii: