Polévka CIZRNOVA instantní 22g Ekoprodukt
Skvělé zahušťovalo pro výrobu domácích marmelád, sirupů a džemů.
Při použití citrusového pektinu lze snížit poměr cukru k ovoci na 1:2 až 1:3.
Dávkování při výrobě džemů:
Na 1 kg ovoce se použije 7 - 10 g pektinu (cca 3 - 4 čajové lžičky). Ovoce se krátce povaří, pak se přidá na 1 kg ovoce 3 - 4 lžičky pektinu smíchaného se 3 - 4 lžičkami cukru, povaří se 5 minut a pak se přidá dle chuti 300 - 600 g cukru. Poté se vaří do zhoustnutí.
Přidání citrónové šťávy zlepší tuhnutí džemů.
Skvělé zahušťovalo pro výrobu domácích marmelád, sirupů a džemů.
Agar je želatina, zahušťovadlo, čistě rostlinného původu a je tedy vhodná i pro vegany a vegetariány.
2porce
Vločky jsou vhodné: k zahušťování polévek, omáček či gulášů a k výrobě bramborových knedlíků, halušek apod.
1porce
Je lehce stravitelný a vstřebatelný.
2porce
Přírodní vanilkové aroma