Kategorie

Kombucha násada v láhvi 300ml 7x7cm SALVIA PARADISE

Kombucha násada v láhvi 300ml 7x7cm SALVIA PARADISE

555

Dostupnost ve dnech: SKLADEM

135 Kč

Koupit

Věrnostní program Zakoupením tohoto produktu získáte až 136 věrnostních bodů. Za obsah Vašeho košíku získáte celkem 136 bodů , které mohou být převedeny na slevový poukaz v hodnotě 1 Kč.


Kombucha - čajová houba - násada pro výrobu kvašeného nápoje kombucha.

Velice kvalitní násada o dostatečně velkém a kvalitním fungusu, pro okamžité rozmnožení kombuchy. 

Kombucha je symbióza kvasnic a laktobacilů mající neopakovatelný vliv na organismus. Užívání kombuchy je datováno již 200 před naší letopočtem. Vědecky je poprvé zkoumána roku 1852. 

Kombucha není houba, nýbrž symbióza kultur kvasnic, laktobacilů, kvasinek a bakterií. Kombucha roste v čaji, kde je podporována kofeinem, theobrominem a theofylinem ovšem je možné ji připravit i v bylinných čajích. Na povrchu čaje vytváří celuózový fungus - mateční houbu od které se později oddělují houby dceřiné - houba se množí.

Kombuchu mohou využívat děti od 3 let.

Doporučuje se pít 1 skleničku ráno na lačno a 2 během dne před jídlem.

Z počátku může pití kombuchy vyvolávat nelibé pocity v oblasti žaludku, tento stav je dočasný a zmírníme ho podáváním kombuchy po jídle.

Co potřebujeme:

  • Čaj černý nebo zelený - množství 2-8 g litr,  nejlépe Darjeeling Himalaya, nebo Ceylon.
  • Cukr řepný nebo třtinový - množství 80 g litr.
  • Nádobu na kvašení kombuchy nejlépe skleněnou.
  • Kombuchovou násadu

Postup:

1. Uvařte množství čaje, které chcete kvasit, rozmíchejte v něm cukr a nechte ho vychladnout na teplotu kolem 30C

2. Po vychladnutí položte fungus kombuchy na povrch čaje a přidejte nálev, ve kterém byl.

3. Zakryjte prodyšným textilním ubrouskem, umístěte na stinném místě s teplotou přibližně 21 - 24°C a nechte kvasit dle Vaší chuti cca 7 - 20 dnů. Během této doby ochutnáváme brčkem, zda nápoj dosáhl požadované chuti.

4. Po dokvašení dle Vašich představ vyjměte fungus, který se rozrostl, uložte jej do nádoby a zalijte trochou hotové kombuchy pro další použití.

5. Kombuchu přelijte přes cedník do lahví a můžete ji pít.

Po dobu kvašení, by se v místnosti nemělo kouřit ani být jiné pachy. To má velký vliv na chuť. Rovněž by kombucha neměla být v nádobách z hliníku a dalších kovů, kromě kvalitního nerezu. Pro výrobu kombuchy lze použít i různé druhy bylin.

Hotová kombucha nesmí být ohřívána nad 50st.C. Po vícenásobném použití se může měnit chuť nápoje, neboť kombucha stárne.

Kombucha je nesmrtelná, při dobré péči Vám bude dávat neustále nové dceřiné kombuchy.

Násada obsahuje fungus cca 7x7cm a kvasný ocet, v němž je kombucha neomezeně uchovávána kvalitní. Jedna násada je vhodná na 5 l čaje - který lze pak již neomezeně množit

Surovina pro přípravu bylinného čaje - nálevu

      

      Košík  

      Žádné zboží

      Poštovné 0 Kč
      Celkem 0 Kč

      K pokladně