Štáva z mladého ječmene je enzymatickou bombou pro náš organismus. Je plná  vitamínů, mimerálů. 

Mladý zelený ječmen společně s ostatními produkty green food patří mezi alkalizační potraviny. Jde o komplexní tonikum sloužící k doplnění minerálů a vitamínů z přírodního zdroje. Pomáhá tělu správně fungovat a vylepšuje celkový stav organismu. Mladý zelený ječmen je účinný antioxidant. Užíváním ječmene prospějete zdraví svých jater a žlučníku.

 Z vitaminů sušená šťáva obsahuje nejvíce vitaminu B6 . Vitamin B6 přispívá k normálnímu energetickému metabolismu, normálnímu metabolismu bílkovin a glykogenu, k normálnísyntéze cysteinu a homocysteinu. Velmi důležitý vitamin B6 přispívá k normální činnosti nervové soustavy, psychické činnosti, tvorbě červených krvinek, funkci imunitního systému a dále k regulaci hormonální aktivity a snižování únavy a vyčerpání.  

Druhý nejvíce zastoupený vitamin K přispívá k normálnímu stavu kostí a srážlivosti krve

Vitamin C pak přispívá k tvorbě kolagenu pro normální funkci krevních cév, kostí, chrupavek, dásní, kůže a zubů. Důležitý je jeho příspěvek pro ochranu buněk před oxidativním stresem, pro snížení míry únavy a vyčerpání a regeneraci redukované formy vitaminu E. Užívání mladého zeleného ječmene je vhodné při zátěži organismu, jelikož vitamin C přispívá k udržení normální funkce imunitního systému během intenzivního fyzického výkonu a po něm. Další funkcí vitaminu C je zvyšování vstřebávání železa.

Vitamin C stejně jako vitamin B6 přispívá k normálnímu energetickému metabolismu.

S nadsázkou můžeme říci, že vám ječmen opět navrátí mládí.

Jak šťáva z mladého ječmene tak usušená rozemletá rostlina obsahují stejné zdraví prospěšné látky. Rozdíl je v jejich koncentraci, kdy šťáva z mladého ječmene je koncentrovanější oproti rozemleté rostlině, která navíc obsahuje i nosnou vlákninu. Rozemletá rostlina je levnější, avšak je potřeba brát větší dávky

Tradiční užití: Jednu čajovou lžičku rozmícháme ve vodě a vypijeme. Užíváme 2x denně.

TIP na přípravu: požadované množství nejprve vložíme do sklenice, přidáme pouze 2x více vody nežli obsahu prášku a rozmícháme na hustou pastu. Tuto pastu již libovolně doředíme tekutinou, přičemž nevznikají hrudky.

 

Nutriční hodnoty:

 

 

Ve 100g

V DD* (2 lžičky = cca 6g)

Energetická hodnota

326kcal1380kJ

19,56kcal/82,8kJ

Bílkoviny

27,8g

1,67g

Sacharidy

39g

2,34g

      -z toho cukr

 23g

1,38g

Tuky

3,5g

210mg

     -z toho nasycené mastné kyseliny

1,5g

90mg

Vláknina

5,4g

324mg

Sodík

4,74mg

284 µg

Vitamin B6

17,8mg

1,1mg (76,29%)*

Vitamin C

457mg

27,42mg(34,28%)*

 

*DD-Denní dávka; ** DDD pro vitamíny a minerály v %

Země původu: USA - Utah

 

" Horký test ".

V usušené šťávě z mladého ječmenu je vysoké procento nedenaturovaných bílkovin. Pokud zalijeme šťávu z mladého ječmene vařící vodou bílkoviny denaturují (stejně jako bílek z vajíčka) a srazí se na povrchu, čím je po-té zbylá tekutina po vysrážení bálkoviny ve sklenici čistší, tím je produkt kvalitnější. Pokud zalijeme rozemletou sušenou rostlinu, nic se nestane, obsah tekutiny ve sklenici bude beze změny - kalný, jelikož velké procento vlákniny zabrání pospojování denaturovaných bílkovin.

 

 

 

16 dalších produktů ve stejné kategorii: