Psyllium 100g Salvia Paradise
Zakoupením tohoto produktu získáte až 96 věrnostních bodů. Za obsah Vašeho košíku získáte celkem 96 bodů , které mohou být převedeny na slevový poukaz v hodnotě 1 Kč.
Zakoupením tohoto produktu získáte až 96 věrnostních bodů. Za obsah Vašeho košíku získáte celkem 96 bodů , které mohou být převedeny na slevový poukaz v hodnotě 1 Kč.
Jedná se o čisté slupky bílého psyllia v nejvyšší kvalitě, jenž mají extrémní bobtnavost. Díky své schopnosti zvětšovat svůj dokáže zaplnit a uspokojit i hladový žaludek. Vzniklý gel působí příznivě na trávicí trakt a střeva.
Užívání psyllia je vhodné při snaze o normalizaci hladiny cholesterolu v krvi. Užíváním psyllia lze dosáhnout udržení lipidů (tuků) na normální úrovni. Psyllium je schopno udržovat zdravé trávení i střeva. Zažívací zdraví je důležité pro vstřebávání látek, získaných z přijímané potravy.
Psyllium je užíváno hlavně jako součást dietních opatření pro výhodu obsahu rozpustné vlákniny, která se nevstřebává v tenkém střevě. Vláknina obsažená v psylliu vstřebává velké množství vody, nabobtnává a stimuluje střevní obsah k pravidelné pasáži. I když se díky tomuto mechanismus nejvíce využívá jako laxativa, dnes už je postupně předáván do jiné kategorie jako skutečný dietní prostředek, který redukuje symptomy jak u konstipace (zácpy), tak při mírných průjmových potížích.
Obsahové látky psyllia nejenže absorbují vodu, také zjemňují stolici a přitom mají nulový rizikový profil vzniku nadýmání (oproti jiným laxativům). Několik studií se zabývalo využitím psyllia při redukci plasmatického cholesterolu v rámci dietního režimu díky obsahu rozpustné vlákniny. V časopise American Journal of Clinical Nutrition vyšlo již mnoho článků zabývajících se obsahovými látkami psyllia jako o efektivním a velmi dobře tolerované složce ve skupině režimů a opatřeních při rozumném zvažování léčby vedoucí k postupnému snižování mírné až středně závažné hypercholesterolémie - hladiny cholesterolu. Má se za to, že zmíněné obsahové látky jsou výtečnými činiteli při redukci zvýšených hladin glykémie a cholesterolémie. Tento efekt má dalekosáhlejší výsledek, když vezmeme v úvahu, že pacient snížením cholesterolu předchází zvýšenému krevnímu tlaku, zlepšení krevního obrazu a postupné ztráty funkce srdečního svalu.
Nejenže u diabetiků snižuje plasmatickou koncentraci cukrů a tuků, zvyšuje pocit plnosti, snižuje pocit hladu a potřeby jíst. Člověk získává lepší kontrolu nad příjmem potravy a s vhodnou dietou je to výborná kombinace při různých onemocněních a neduzích.
Pět derivátů kyseliny fenyloctové bylo dosud zaznamenáno a izolováno z psyllia a v následujících měsících byly podrobeny zkouškami u zvířecích modelů, kdy se zvířatům uměle vyvolal zánětlivý edém. V závislosti na změnách koncentrací arachidonové kyseliny byly tyto deriváty postupně v různých koncentracích a dávkách podávány zvířatům a výsledný efekt byl brán jako staticky významný protizánětlivý účinek, který je však třeba dále zkoumat.
Zjistilo se, že samotné psyllium nedokáže pohltit a neutralizovat karcinogeny v trávicím traktu, nicméně některé zdroje popisují možnost zlepšení ochrany střevní výstelky při chemoterapii. Psyllium navíc stimuluje normální proliferaci (dělení) a funkčnost výstelky tlustého střeva. Zdá se, že se psyllium v tlustém střevě částečně metabolizuje na protektivní butyráty, které podle všeho ochraňují endotel střeva před rakovinným bujením.
Balení: 100g