Kokosový cukr je ideální alternativou rafinovaného či třtinového cukru. Kokosový cukr má nízký glykemický index a můžeme jím zcela nahradit standardní cukr.

Přírodní kokosový cukr se vyrábí šetrným vysoušením ručně sbíraného čerstvého nektaru z nerozvitých kokosových květenství. Má příjemnou lehce karamelovou chuť a jemnou konzistenci, díky které se hodí nejen do nápojů či k pečení, ale i do nepečených desertů, náplní a na kaše či palačinky.

Ve srovnání se stolním (řepným) cukrem i třtinovým cukrem má kokosový cukr vysoké hladiny minerálů a dalších živin, především zinku, železa a antioxidantů. Další za zmínku stojící fakt je obsah inulínu, nerozpustné vlákniny, která slouží jako prebiotikum, potrava pro bifidobaktérie v našich střevech. Výzkumy potvrzují, že konzumace stravy obsahující nerozpustnou vlákninu podporuje zdraví zažívacího systému, působí v prevenci rakoviny tlustého střeva, regulaci krevního cukru, mineralizaci kostí a bojuje proti obezitě. 

HMOTNOST: 300 g
ZEMĚ PŮVODU: Indonésie
UPOZORNĚNÍ PRO ALERGIKY: Výrobek neobsahuje stopy alergenů.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota 1642 kJ/387 kcal
Tuky 0,5 g
z toho nasycené mastné kyseliny < 0,1 g
Sacharidy 94 g
z toho cukry 89 g
Bílkoviny 1,2 g
Sůl 0,1 g

 

 

 

 

 

 

 

 

NÁZEV A SKLADOVÁNÍ: Přírodní kokosový cukr. Skladujte v suchu.
EU_Organic_Logo
CZ-BIO-001
Zemědělská produkce mimo EU

16 dalších produktů ve stejné kategorii: