POTRAVINY, KTERÉ NÁM ŠKODÍ...
Za toto zboží nezískáte žádné věrnostní body.
Je vcelku logické, že ve chvíli, kdy někoho bolí žaludek, je mu na zvracení, má průjem či jiné nepříjemné problémy, je jídlo to poslední, na co myslí. Jakmile se ale situace alespoň trošku zlepší, mají mnozí pocit, že už je vše zažehnáno, a začnou se stravovat, jak jsou zvyklí. To je ale špatně. Každý uvedený problém je třeba dostatečně "vyléčit", což může znamenat i několikadenní dietní režim. Jinak hrozí riziko, že se nepříjemné obtíže znovu vrátí, třeba i s horším průběhem.
A jaké POTRAVINY SE OCTLY NA ČERNÉ LISTINĚ?
nejlevnější uzeniny – často v těchto uzeninách není ani 1 % masa (drůbeží zobáky, pařáty, kůže, ledová drť, sojová moučka, konzervanty, barviva, masová esence)
nejlevnější paštiky – opět obsah netuší nic o mase + zahušťováno moukou a dalšími nemasovými složkami
hořčice , kečupy – obsahují velké množství chemie, zbytečného cukru a často mohou vyvolat žaludeční problémy, až otravu, obzvlášť alergici s nimi mají problémy
nejlevnější čokolády – často neobsahují ani 1 % kakaa, opět jen mouka a další nekvalitní složky + živočišný tuk
nejlevnější sýry – neustále to stejné, jako u předešlých potravin, mnohdy neobsahují vůbec mléko, jen vodu, sůl, konzervanty, atd.
tučné smetanové zákusky, zmrzliny – víceméně obsahují samý tuk a nekvalitní sacharidy
nejlevnější instantní polévky – pouze voda, chemie, konzervanty, esence
nejlevnější ochucené limonády – přímo tragédie pro zažívací trakt, obsahují jen chemii a ta nejhorší sladidla
nejlevnější alkohol – krabicová vína, s vínem to má společný jen obrázek na krabici
nejlevnější destiláty – totéž, vždy jde jen o esenci a chemii
chipsy, hranolky – některé nejsou vůbec dělány z brambor, pouhá pasta tvořená moukou, chemií + esence, která vytváří chuť brambor
nejlevnější másla, sádla, ztužený tuk – opět úplný hrob pro metabolismus, zde raději nechci popisovat, z čeho jsou vyrobeny, vždyť udělat si domácí hranolky z brambor je tak jednoduché ;)
majonéza, tatarská omáčka – děláno ze zbytků nejlevnějších uzenin, přebito kořením a aromatizujícími přípravky, jedná se o jedny z nejtučnějších potravin, které existují; často vyvolávají žlučníkové záchvaty i otravy