Kategorie

ZBAVTE SE ZÁPACHU Z TERMOSKY…

Nepříjemný zápach z termosky na čaj odstraníme, když ji vypláchneme vodou, do které jsme přidaly ocet, nebo jedlou sodu ;-)


ČAJ NIKDY NEVAŘTE!

Voda pro přípravu čaje nesmí dlouho vařit, ani být znovu ohřívaná, protože převařená, nebo ohřívaná voda zkazí chuť čaje, sníží jeho kvalitu i negativně ovlivní jeho vůni.
ČAJ POUZE SPAŘTE VAŘÍCÍ VODOU…
Staré známé, ale přesto tolikrát nedodržované ;-)


UMYJTE SI VLASY ŽITNOU MOUKOU ;-)

Kdo neznáte, tak určitě vyzkoušejte!!!
Bez šamponu, bez tužidel, bez laku a kdoví čeho ještě budou Vaše vlasy prostě v pohodě ;-)
• LEVNÉ
• PŘÍRODNÍ
• ÚČINNÉ

JAK NA TO?

• 1-2 polévkové lžíce ŽITNÉ mouky rozmícháme v cca 3-5 lžících vody na hladké těstíčko
• TOŤ VŠE ;-)

Pak už jen stačí použít jako běžný šampón na mokrých vlasech…. Nečekejte pěnu, ale ani se rozhodně nemusíte bát žádného těsta na hlavě ;-) Nic takového… ;-) Vlasy běžně promněte (můžete nechat chvíli působit), a potom dobře opláchněte pod tekoucí vodou. Poté už jen stačí vlasy učesat a nechat volně uschnout…Vlasy budou „odlepené“ od hlavy, velmi příjemné na dotek a nebudou se tak rychle mastit…

Tento úžasný tip na umytí vlasů nám poslala naše milá a stálá zákaznice p.Raichová, kterou tímto srdečně zdravím a moc děkuji.

...za BioDoDomu.cz Lenka

BOLÍ VÁS PO CVIČENÍ SVALY...?

Tak si dejte ještě před sportem konopná semínka....
Obsažený hořčík je výborným pomocníkem k eliminaci svalových křečí a bolesti… Konopí také navíc díky obsahu esenciálních aminokyselin podporuje tvorbu svalové hmoty... ;-)

;-).


MĚJTE STÁLE SKVĚLOU NÁLADU....

… S TOU NEJČOKOLÁDOVĚJŠÍ ČOKOLÁDOU NA SVĚTĚ ;);-)
Kakaové boby sou bohaté na množství základních minerálů včetně hořčíku, síry, vápníku, železa, zinku, mědi, draslíku a manganu.

Kakaové boby:
• jsou skutečným antidepresivem
• podporují pozitivní, mladistvou a jasnou mysl
• mají stimulující a povzbuzující účinky
• jsou vynikající prostředek na doplnění energie a vitality
• stimulují a uvolňují svalstvo
• rozšiřují cévy
• příznivě ovlivňují centrální nervový systém
• posilují imunitní systému

NEPRAŽENÉ KAKAO CHUTNÁ JAKO ČERNÁ HOŘKÁ ČOKOLÁDA, NEBOŤ TO JE ČERNÁ HOŘKÁ ČOKOLÁDA, PRAVÁ ČOKOLÁDA!

Masově produkovaná čokoláda vzniká pražením, kapalněním, mletíma následným smícháním kakaových bobů s rafinovaným cukrem, aditivy, mléčnými prášky, hydrogenovanými tuky, konzervanty a jinými dodatky a z původních hodnot nezbývá prakticky nic. NAOPAK, DÍKY CUKRU A ADITIVŮM VZNIKÁ MNOHO PRÁZDNÝCH KALORIÍ A PSYCHICKÝCH ZÁVISLOSTÍ.

Nepražené syrové čisté kakao je ta pravá čokoláda!

TRÁPÍ VÁS ŘÍDNUTÍ KOSTÍ?

MÁK VÁM POMŮŽE KOSTI POSÍLIT...

Je totiž nejbohatším zdrojem vápníku v rostlinné říši, obsahuje jej dokonce až 12x více, než kravské mléko. Mák je navíc bohatý i na hořčík, draslík a další minerály.

DALŠÍ ÚČINKY MÁKU:
- je zdroj síly a energie
- zlepšuje paměť
- působí jako prevence karcinomu prsu
- působí jako prevence zubního kazu
- brání stresu a uklidňuje
- tlumí bolesti hlavy
- uvolňuje svalové křeče
- přispívá klidnému spánku
- přispívá k léčení respiračních onemocnění
- prospívá výživě vlasů a nehtů
- makový olej je vhodný na ekzémy, hydratuje a zjemňuje pokožku a výrazně pomůže i s lupenkou

Ovšem nic se nemá přehánět!
Takže i zde platí „VŠEHO S MÍROU“


UŠLEHEJTE SNÍH Z CIZRNY…

Nevylévejte vodu po vaření cizrny!

Můžete z ní totiž ušlehat sníh a mít tak skvělou náhradu za vaječné bílky, což ocení hlavně vegani ;-)

Díky žitnému pečivu se nebudete zbytečně přejídat

 

Je Vám po běžném pečivu těžko, jste nafouklí a nic se Vám nechce?

Zkuste pšeničný chléb a rohlíky vyměnit za ŽITNÉ... Ten rozdíl pocítíte velmi brzy

Žitné pečivo je totiž plné vlákniny, napomáhá nám lepšímu trávení, navíc je velmi vhodné pro ty z nás, co chtějí zpevnit tělo, ztratit tuky a posílit svaly... Žitná mouka má velmi nízký glykemický index, což znamená, že se živiny pozvolna vstřebávají do těla, díky čemuž nenastává vlčí hlad ihned vzápětí... Pocit sytosti nám vydrží mnohem déle, a proto nedochází k nezdravému a návalovému přejídání..

Jen je potřeba při koupi pečiva sledovat obsah žitné mouky..., často bývá smíchaná s pšeničnou... Ideálně je opravdu jen a jen žito, chléb je sice hodně hutný, až mokrý, ale rozhodně se vyplatí mu přijít na chuť, co říkáte...?

A pokud chcete upéct svoje žitné placky, v receptech najdete TIP, jak na to ;)

https://www.biododomu.cz/content/34-recepty


JAK ODSTRANIT RŮZNÉ DRUHY ZASCHLÝCH SKVRN?

- pomůže Vám obyčejné ŽLUČOVÉ MÝDLO!

Odstraníte ním z prádla skvrny od mastnoty, ovoce a zeleniny, krve, inkoustu, trávy, hlíny, červeného vína, účinný je na límečky a manžety košil apod. A JE VYZKOUŠENO, že i starší skvrny pustí! Stačí několikrát skvrnu přetřít mýdlem, nebo slizem a nechat cca 15 minut účinkovat, poté místo důkladně opláchnout nebo vyprat celý oděv.

Jak vyrobit „mýdlový sliz“ ?.... tak, že jej nastrouháte, přidáte vodu a za občasného míchání při mírné teplotě na vařiči pomalu rozpustíte. Po vychladnutí, ideálně společně s BIKOU SODOU na praní, pak vlijete přímo do bubnu pračky a perete běžným způsobem. Sliz je možné i skladovat (v uzavřené sklenici) a používat průběžně dle potřeby.

A MÍSTO AVIVÁŽE můžete použít obyčejný OCET, který nejen krásně zneutralizuje typickou „vůni“ žlučového mýdla, ale má i změkčující účinek a prádlo tak budete mít hezky měkké a nadýchané. Navíc máchání v octové lázni je doporučováno i pro osoby s citlivou pokožkou...

 

NEKUPUJTE DRAHÉ KLÍČKY...

...a raději si je vypěstujte jednoduše doma a mějte je tak vždy čerstvé a ihned po ruce...

KLÍČKY a výhonky jsou skutečným VÝŽIVOVÝM POKLADEM. Obsahují velké množství vitaminů, minerálů a enzymů. Rostlinné klíčky konzumujeme nejlépe syrové, tak aby se nezničily cenné živiny, které jsou v nich obsažené. Můžeme jimi posypat namazaný chléb či je zamíchat do salátu. Pokud chceme použít klíčky v teplé kuchyni, přidáváme je až po dokončení pokrmu. Výborně se hodí například do rizota, polévek a rozemleté do různých pomazánek.
Jsou to levné a naprosto čerstvé vitamíny, které si během pár dnů lehko připravíme doma.

1) CO klíčit?
Klíčit můžete luštěniny, obiloviny, olejniny a různé další plodiny. Nejlepší je však použít plodiny v biokvalitě, které byly vypěstované bez použití umělých chemických látek.

2) JAK klíčit?

NAMÁČENÍ
Plodiny je třeba nechat nejdříve namáčet. Properte je ve studené vodě, poté je zalijte čerstvou vodou a nechte bobtnat. Délka namáčení je odvislá od velikosti semen (nejčastěji je to 10-15 hodin, vojtěška se namáčí 6-8 hodin). Poté plodiny znovu propláchněte, a můžete začít nakličovat.

NAKLIČOVÁNÍ
Aby nabobtnaná semena mohla začít klíčit, musejí být ve vlhku, rozhodně však ne ve vodě. Je také třeba je pravidelně proplachovat, aby se zabránilo zahnívání a růstu plísní.

3) MOŽNOSTI nakličování

 

SÍTKO
V sítku se dají plodiny dobře proplachovat, proto je pro klíčení velmi vhodné. Nabobtnaná semena dejte do cedníku, který položíte do misky. Vše pak přikryjte talířem a umístěte na teplejší místo. Několikrát denně cedník se semeny propláchněte, ještě neokapané je pak vraťte do misky a opět přikryjte talířem.

NAKLIČOVACÍ MISKY
Jsou nejjednodušší a nejpohodlnější metodou, která navíc umožní nakličování několika plodin najednou.

4) KDY SKLÍZÍME?
Klíčky jsou nejlépe vhodné ke konzumaci po 3-5 dnech. Sezam je nejchutnější již po jednom dni klíčení, později klíčky hořknou.

Mladší klíčky chutnají jemněji, ty více vyrostlé zase mívají kořeněnější chuť.

Tak teď už jen stačí pustit se do díla...




Košík  

Žádné zboží

Poštovné 0 Kč
Celkem 0 Kč

K pokladně