Kvásková kuchařka BEZ LEPKU a bez cukru, Jana Berková
Kvásková kuchařka BEZ LEPKU a bez cukru, Jana Berková
Cena bez DPH: 320 Kč
- Podrobný úvod o bezlepkovém kvásku
- Postupy přípravy kváskového pečiva pařením a pečením
- Informace o pomůckách a surovinách na bezlepkové pečivo
- Přes 70 receptů na pečení, vaření a smažení s tipy na různé obměny.
- Všechny recepty na profi fotografiích s přehledným textem
Na známé pokrmy připravené zdravěji, za použití bezlepkových kvásků. Různé druhy polévek, omáček, knedlíků slaných i sladkých, chutných pomazánek a jejich servírování. Několik zajímavých receptů z luštěninových mouk. Neznámý a nečekaný pokrm z kvásku je kvásková majonéza a škvarková pomazánka bez škvarků.
Ze slaného pečiva – chleba pohankovorýžový, chleba z chleba, jogurtový a podmáslový chleba v zimní a letní variantě, makový chleba, bramborový, cibulový, focaccia, chleba s obilovinami, řepánky, trvanlivé slané mlsání z celeru.
Rýžovým sirupem slazené (ale klidně i jiným sladidlem) chlebíčky z banánů, pohanky, hrachu, máku a kokosu, perníky a perníčky, štoly, koláče jablečné a tvarohové, čirokový koláč, rachle připravené müsli tyčinky, ovesné sušenky a hrudky, vynikající máslové trvanlivé sušenky z mrkve.