Kokosový ocet vhodný jako lahodné dochucovadlo do teplých i studených pokrmů. Vyniká sladkokyselou chutí. 

Jde o unikátní dochucovadlo, které se vyrábí fermentací kokosového nektaru (kokosové vody)Sladkokyselá chuť kokosového octa se v určitém ohledu podobá octu jablečnému, je ale mnohem sladší. Světle kalný vzhled a případné usazeniny na dně lahvičky jsou dány mateční kulturou, jde o přirozenou vlastnost tohoto octa.


Zajímavost: Oproti klasickému octu je kokosový ocet mírnější a sladší. 


Skvělá alternativa ovocných octů

Kokosovým octem můžete plně nahradit ocet jablečný a vinný, případně jiné ovocné octy. Jde o zajímavé dochucovadlo hojně používané v asijské a indické kuchyni. S kokosovým octem můžete experimentovat při přípravě teplých i studených jídel jako:

  • zeleninové pokrmy
  • polévky

  • sladkokyselé omáčky

  • salátové zálivky

  • marinády

  • dipy

Kokosový ocet v ájurvédě

Kokosový ocet je nejen chutný, ale i velice zdravý. V ájurvédě je považován za posilující tonikum. Jde o bohatý zdroj draslíku, vitamínů skupiny B a všech základních aminokyselin. Jako produkt přírodního kvašení obsahuje probiotické bakterie, které prospívají trávicímu ústrojí. Uplatňuje se i při boji s nadváhou a pomáhá stabilizovat hladinu krevního cukru.

Využití: Vhodný jako alternativa ovocných octů. Ideální do asijských jídel, zeleninových pokrmů a studené kuchyně. Před použitím protřepejte.

Složení: fermentovaná kokosová voda

Skladování: Skladujte při pokojové teplotě.

Výživové údaje na 100 ml
 Energetická hodnota  0 kj / 0 kcal
 Tuky  0 g
 – z toho nasycené mastné kyseliny  0 g
 Sacharidy  0 g
 – z toho cukry  0 g
 Bílkoviny  0 g
 Sůl  12 mg

16 dalších produktů ve stejné kategorii: