Pukance jáhelné 100g NATURAL
Zakoupením tohoto produktu získáte až 16 věrnostních bodů. Za obsah Vašeho košíku získáte celkem 16 bodů , které mohou být převedeny na slevový poukaz v hodnotě 0 Kč.
Zakoupením tohoto produktu získáte až 16 věrnostních bodů. Za obsah Vašeho košíku získáte celkem 16 bodů , které mohou být převedeny na slevový poukaz v hodnotě 0 Kč.
Pufování je způsob, při kterém dochází k nabývání surovin co do velikosti. Způsob tohoto druhu přípravy pokrmů se využívá u surovin jako jsou např.: rýže, žito, pšenice, špalda a dalších obilovin. Pufování probíhá za vysokého tlaku a teploty od 150°C a víc. Dochází tak k vypařování tekutin z pufované suroviny. Tento způsob přípravy pokrmů trvá několik málo vteřin a výhodou je, že surovina neztrácí na látkách, které obsahuje.
Jáhly jsou šetrně oloupaná a vyleštěná zrnka prosa setého. Jsou dobře stravitelné, výživné, velmi chutné a navíc přirozeně bezlepkové. Mají příznivý poměr živin blížící se doporučovanému poměru bílkovin, tuků a sacharidů.Navíc v porovnání s ostatními obilninami mají vysokou výživovou hodnotu – obsahují minerální látky (draslík, hořčík, fosfor, měď, železo, zinek),vlákninu a vitamíny skupiny B.
Potraviny připravované metodou pufování se hojně využívá při zdravé výživě a dietách. Nebo jen tak samotné na mlsání. Vysoký obsah vlákniny a nízký obsah tuků dělá z pukanců ideální náhradu brambůrků a podobných "pamlsků" k televizi.
Upozornění: výrobek může obsahovat stopy lepku.
Složení. jahelné pukance