Kategorie

Směs na chléb rustikální bezlepkový 500g NOMINAL

Směs na chléb rustikální bezlepkový 500g NOMINAL

243026

Nominal

Dostupnost ve dnech: SKLADEM

72 Kč

Koupit

Věrnostní program Zakoupením tohoto produktu získáte až 72 věrnostních bodů. Za obsah Vašeho košíku získáte celkem 72 bodů , které mohou být převedeny na slevový poukaz v hodnotě 1 Kč.


 Bezlepková směs na přípravu vynikajícího rustikálního chleba. Jedná se o tmavý chléb s jedinečnými vlastnostmi, připomínající klasické a dnes velmi moderní chleby s obsahem barevných sladových mouk a sladových extraktů.

Tuto směs ocení nejen zákazníci z řad celiaků, ale všichni vyznavači zdravého životního stylu. Ze směsi připravíte i jiné druhy pečiva, napřílad výborné slunečnicové bulky nebo rustikální kostky.


Při zadělávání těsta je možné chléb „vylepšit“ přídavkem různých semínek (len, sezam, dýně,…). Např. slunečnicová semínka jsou nejen zdrojem velmi cenných živin, ale vypadají v tmavém těstě velmi pěkně. K nakousnutí. Dobrou chuť!

Složení: Deproteinovaný pšeničný škrob,lupinová mouka, jáhlová mouka, maniokový škrob, bramborové vločky, vláknina (lněná, jablečná), cukr, sůl, zahušťovadlo: guarová mouka, maltodextrin, jablkový prášek, koření

Suroviny…
500g směs
475 ml(g) vody
20 ml oleje
13g čerstvého droždí

Postup pro přípravu chleba v domácí pekárně:

Na dno pečící nádoby patří tekuté suroviny – voda a olej. Do nich rozdrobte čerstvé droždí a přidejte směs na chléb. Doporučená dávka droždí ve spojení s vodou pokojové teploty se týká dvouhodinových programů „gluten free“ či sprint (ETA). U ostatních pícek si musíte najít svůj způsob pečení. Vychází-li z pícky chléb překynutý (propadlý s velkými nerovnoměrnými póry ve střídce), snižte dávku droždí nebo použijte chladnější vodu. Pokud máte opačný problém a chléb je nedokynutý s případnými prasklinami, použijte teplou vodu nebo více kvasnic.


Postup pro pečení v běžné troubě:

Vymíchejte těsto dle návodu. Protože si dobu kynutí hlídáte sami, můžete dávku droždí zvýšit na 15 g/500g směsi. Těsto nechejte chvíli odpočinout a pak naplňte do důkladně vymazané formy. Ta by měla být naplněna maximálně do 3/5, aby mělo těsto prostor ke kynutí. Snadné je těsto zpracovávat naolejovanými dlaněmi. Z těsta můžete vytvarovat válec, obalit např. ve slunečnicových semínkách a teprve potom vtlačit do formy. Chléb necháte kynout 45-60 min. pod vlhkou utěrkou, aby povrch neokoral. Pečte ve vyhřáté troubě (nejprve 200 °C, pak stáhněte na 180 °C) asi 60 min. Pokud se vám bude zdát, že povrch chleba rychle tmavne, přikryjte ho včas alobalem. Po upečení hned vyklopte, ale krájejte až po vychladnutí.


Z těsta můžete připravit i jiný typ pečiva např.

Slunečnicové bulky : vytvarujte asi 100 g kuličky, obalte ve slunečnicových semínkách a uložte na plech. Nechejte kynout asi 40 min. (dle teploty), chraňte před okoráním, nestlačujte. Pečte při 200 °C asi 20 min.

Rustikální kostky – těsto dlaněmi roztlačte na vrstvu 2-3 cm silnou a rozkrájejte na obdélníčky (přibl. 10x15 cm). Přeložte na plech (můžete horní plochu vtlačit do semínek) a nechte asi 40 min. kynout. Pečte při 200°C asi 20-25 min.

      

      Košík  

      Žádné zboží

      Poštovné 0 Kč
      Celkem 0 Kč

      K pokladně