Loupané půlené mungo fazole pro přípravu klasických i vegetariánských a veganských pokrmů.

Luštěniny obecně bývají doporučovány jako přírodní zdroj bílkovin a vlákniny. Mung dál, nebo také moong dal je luštěnina chuťově podobná čočce, hrášku a fazolím současně. 

Díky výživovým hodnotám se mung dál těší oblibě především mezi vegetariány a vegany. Dál je velmi dobře stravitelný a podává se často s rýží.

Půlené mungo se skvěle hodí jako přísada do polévek, pomazánek a do zeleninových pokrmů. Můžete jej také použít jako alternativu k rýži jako přílohu k hlavnímu jídlu. Díky svým výživovým hodnotám je mung dál ideální pro každého, kdo dbá o zdravou výživu. 

Způsob použití: Namočte mung dál do studené vody na 8 – 9 hodin nebo zalijte vroucí vodou a nechte namočené 3 – 4 hodiny. Poté vodu slijte a vhoďte mung dál do vroucí osolené vody a vařte 30 – 40  minut.

Složení: fazole mung dál - loupaná půlená

Upozornění: Skladujte v chladu a suchu. Po otevření doporučujeme uchovávat v uzavřeném obalu.

Výživové údaje na 100 g (nevařené)
 Energetická hodnota  1382 kJ / 347 kcal
 Tuky  0,4 g
 - z toho nasycené mastné kyseliny   0,1 g
 Sacharidy  52,2 g
 - z toho cukry  2,7 g
 Bílkoviny  24,3 g
 Vláknina  8,3 g
 Sůl  0,06 g

16 dalších produktů ve stejné kategorii: