Prastará obilovina s čistícími účinky. Do kaší či polévek, nebo jako příloha v kombinaci s rýží či bulgurem. Slzovka obecná (také Jobovy slzy) je jednou z nejdéle pěstovaných obilovin na světě, u nás zatím málo známá. Je přirozeně bezlepková, používá se jako přídavek do kaší, polévek nebo zdravotních čajů.

Příprava: 

Slzovku propláchneme a máčíme alespoň na 1 hodinu (nejlépe však přes noc) ve vodě. Poté vaříme společně s rýží, či jinou přílohou (kuskusem, bulgurem), slzovky přidáváme max. 1/3. Hrstku slzovky lze též přidat do každé polévky k obohacení a zahuštění. Výborná je s houbami připravená jako „kuba". 

Doporučené dávkování: 

40 g denně, tj. 2 vrchovaté polévkové lžíce.

16 dalších produktů ve stejné kategorii: