Kategorie

Guarová guma zahušťovadlo 100g Natural

Guarová guma zahušťovadlo 100g Natural

Dostupnost ve dnech: SKLADEM

49 Kč

Koupit

Věrnostní program Zakoupením tohoto produktu získáte až 49 věrnostních bodů. Za obsah Vašeho košíku získáte celkem 49 bodů , které mohou být převedeny na slevový poukaz v hodnotě 0 Kč.


Slouží jako pojidlo. Patří k rozpustným vlákninám a využívá se jako zahušťovadlo a stabilizátor. Získává se ze semen rostliny Cyamopsis tetragonolobus. Použití: Při pečení dávkujeme cca 1 kávovou lžičku na 1/2kg těsta.

 

Guma guar má pět až osm krát větší zahušťovací schopnost než škrob a této vlastnosti se v potravinářství hojně využívá. Jako stabilizátor se přidává do mraženého ovoce a ovocných nápojů, jako zahušťovadlo do teplých a studených nápojů. Stabilizuje emulze, čehož se využívá při výrobě majonéz, aby nedocházelo k oddělování olejové a vodní fáze. Do mražených výrobků se přidává z důvodu zvětšení objemu, zlepšení textury a zvýšení odolnosti vůči tepelným výkyvům. Dále vytváří filmy na povrchu masných výrobků a zvyšuje trvanlivost některým pekařským výrobkům a zamezuje drobivosti koláčů. Můžeme ho nalézt také v nízkotučných jogurtech, zmrzlinách, cukrovinkách, v nízkokalorických dressincích, mléčných výrobcích, atd. Uplatňuje se i v kosmetickém průmyslu (zubní pasty, pleťová mléka, krémy) a v textilním a papírenském průmyslu.

Výroba:

Získává se z lusků se semeny z rostliny Cyamopsis tetragonolobus.

Nežádoucí účinky:

Při běžných dávkách používaných v potravinách nejsou známy nežádoucí účinky, je považována za bezpečnou látku. Může snižovat hladinu cholesterolu. Čistá forma byla používána k napomáhání redukci váhy, v žaludku totiž zabraňuje pocitu hladu. Ovšem byly případy, kdy docházelo k zablokování střev touto látkou. Ve vysokých koncentracích může způsobovat nadýmání a projímavé účinky. U citlivých jedinců může při styku s touto látkou dojít k alergické reakci.

      

      Košík  

      Žádné zboží

      Poštovné 0 Kč
      Celkem 0 Kč

      K pokladně