Ochucená směs hrachu a bezlepkových obilovin, která zdravěji nahradí klasický trojobal, je vhodná na zahuštění.

Hraška je unikátní český výrobek, ve kterém se snoubí lahodná chuť a skvělé výživové vlastnosti.Tohoto výsledku je dosaženo bez přídatných látek. Hraška neobsahuje lepek, cholesterol, glutaman sodný, konzervanty ani barviva.

Hraška má snížený obsah sodíku, který je nahrazen draslíkem (40% draslíku a 60% sodíku). Má nízký glykemický index a dobrou antioxidační aktivitu. Pro svůj vysoký obsah vlákniny, železa, zinku a hořčíku je vhodná jako prevence proti civilizačním chorobám, včetně zvýšené hladiny kyseliny močové v krvi.

Hraška je úžasná obalovací směs na přípravu těstíčka, ve kterém rychlé za dravěji obalíte zřízky, zeleninu, houby,….a to bez použití vajec. Hraškou zdravě zahustíte polévky, omáčky, šťávy, guláš a další pokrm. V těstech a karbanátcích Hraška dobře pojí a proto umožňuje vynechání vajec.

Hraška slouží k přípravě základu pomazánek, dresinků a bešamelových omáček na zeleninu vařenou v páře nebo na zapékání.

Spojení vysoké výživové hodnoty a mimořádně dobrých kulinářských vlastností Hrašky umožňuje zařadit mezi zdravé pokrmy i v české kuchyni oblíbené omáčky, knedlíky, zahuštěné polévky, smaženou zeleninu a ovoce.

Chuť jídel z Hrašky je nezapomenutelná. Uspokojí i náročné strávníky, neomrzí a vždy si nás získá svoji přitažlivostí.

Jídla z Hrašky jsou výjimečná i svoji vyšší stravitelností. Hraška se připravuje z jemně mletého hrachu, který je zbaven slupek a tato skutečnost výrazně usnadňuje trávení pokrmů připravených z Hrašky.

Jednou z možností jak nahradit v jídle vajíčka a ještě navýšit nutriční hodnotu pokrmu je použití Hrašky. Hraška je unikátní český výrobek z ryze přírodních produktů, který neobsahuje lepek, cholesterol, glutaman sodný, konzervanty ani barviva. 
DÁVKOVÁNÍ:  1 vejce = 1 lžíce = cca 20 g Hrašky anebo na 1kg mouky dáváme 100 g Hrašky. (Skutečné množství Hrašky je potřeba vyzkoušet dle typu těsta a druhu použitých mouk. V některých případech stačí 15 g, např. při přípravě palačinek či kynutého těsta).


Tyto vlastnosti Hrašky ocenilo Ministerstvo zemědělství – udělením ceny zlatý klas (2008) a jihomoravský kraj ocenil Hrašku v soutěži ZLATÉ PLODY jižní Moravy (2008) a v soutěži Regionální potravina (2013).

Složení: Hrách, směs obilovin (kukuřice, rýže, jáhly),česnek, sůl, směs koření, chilli, přírodní antioxidanty.

Návod k přípravě: Odměřte jednu polévkovou lžíci Hrašky na porci (20 – 30 g) a pak přidejte vodu a míchejte až do hustoty majonézy či hořčice. V tomto těstíčku obalujte namáčením a smažte v rozpáleném oleji. Těstíčko můžete zavařit do polévek místo jíšky.

Průměrné nutriční hodnoty na 100 g: Kalorická hodnota/energie: 1457 kJ/348 kcal. Bílkoviny: 17,3 g. Sacharidy: 61,8 g. Tuky: 3,5 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0,8 g). Vláknina: 8,6 g.

Skladování: Skladujte na suchém místě.

Hrách je velmi sytý a vydatný, v kombinaci se zeleninou a obilovinami poskytuje bílkoviny vysoké kvality, čímž je cenný zejména pro ty, kteří nejedí maso a masné výrobky. U nás jsou k dostání dvě odrůdy, zelená a žlutá. Není mezi nimi chuťově velký rozdíl a obě se stejně dlouho vaří. Hrách poskytuje tělu značné množství vitaminů skupiny B. Zároveň patří mezi semena blokující proteázu a tím působí preventivně proti rakovině. Nadýmání, které některým osobám působí v hrachu obsažené oligosacharidy, je možné odstranit tím, že k němu při vaření přidáme bazalku a saturejku. Přidáním anýzu či koriandru se hrách stává lépe stravitelným.


 

16 dalších produktů ve stejné kategorii: