Kategorie

Černá sůl jemná 200g Day Spa

Černá sůl jemná 200g Day Spa    

3831

Dostupnost ve dnech: SKLADEM

59 Kč

Koupit

Věrnostní program Zakoupením tohoto produktu získáte až 59 věrnostních bodů. Za obsah Vašeho košíku získáte celkem 59 bodů , které mohou být převedeny na slevový poukaz v hodnotě 1 Kč.


Jemná jídelní černá himálajská sůl s vysokým obsahem minerálů a typickou vajíčkovou chutí

Výrazná a vajíčková

Nerafinovaná vulkanická sůl, známá také jako kala namak se těží ručně v sopečných oblastech Pákistánu. Ve skutečnosti je spíše růžovo-šedá díky vysokému obsahu železa a jiných, pro člověka důležitých, minerálů.

Díky své typicky vajíčkové chuti oživuje a dochucuje jakékoli jídlo.

Himálajská sůl na rozdíl od té klasické bílé není rafinovaná, nijak chemicky upravovaná a neobsahuje žádná aditiva. 

Minerály a stopové prvky

Miliony let stará sůl pochází z období, kdy byl Himálaj ještě pod vodou, těží se v pákistánských dolech a řadí se mezi nejčistší a nejkvalitnější soli na světě. Říká se jí také „bílé zlato“.

Himálajská sůl obsahuje velké množství minerálů a stopových prvků v přirozené podobě – vápník, draslík, hořčík, železo, zinek, mangan, stopové množství jódu a mnoho dalších.

Černá sůl se pak skládá hlavně z chloridu sodného a stopového množství síranu sodného, hydrogensíranu sodného, hydrogensiřičitanu sodného, sulfidu sodného, sulfidu železa a sirovodíku. Vzhledem k přítomnosti železa a dalších minerálů má sůl růžovošedou barvu

Sůl se těží ručně, je omývána a sušena na slunci. Pouze asi 10 % vytěžené soli je možné použít jako stolní sůl. 

Výhody himálajské soli:

  • *sůl vytvořená přírodou
  • *nejstarší a nejčistší sůl na světě
  • *těží a zpracovává se ručně
  • *obsahuje 84 esenciálních minerálů v dobře vstřebatelné formě
  • *zdroj mnoha minerálů a stopových prvků
  • *vhodná na každodenní použití v teplé a studené kuchyni
  • *je dobře stravitelná a nezatěžuje organismus

Himálajská sůl v ájurvédě

Dle ájurvédy je slanost jednou ze základních chutí v lidském životě. Slaná chuť je nezbytná pro růst, pro udržení rovnováhy vody a elektrolytů, pro správné trávení, vstřebávání a odstraňování toxinů. 

Sůl kala namak se používá jako pomoc při nadýmání, čištění střev a trávení – vyrovnává přirozenou produkci kyselin v žaludku a stimuluje produkci žluči v játrech, napomáhá trávení potravy a zvyšuje chuť k jídlu. Uklidňuje Vátu a zvyšuje Pittu a Kaphu.


Tip: Může nahradit chuť vajíček ve veganských pokrmech.


Použití: Pro ochucování teplých i studených pokrmů.

Složení: krystalická sůl jedlá (obsah NaCl 98%)

Upozornění: Skladujte v suchu.

      

      Košík  

      Žádné zboží

      Poštovné 0 Kč
      Celkem 0 Kč

      K pokladně