Kategorie

Miso shiro bílá rýže 400 g MUSO

Miso shiro bílá rýže 400 g MUSO

      

463014

Dostupnost ve dnech: NASKLADNĚNÍ DO TÝDNE

189 Kč

Koupit

Věrnostní program Zakoupením tohoto produktu získáte až 190 věrnostních bodů. Za obsah Vašeho košíku získáte celkem 190 bodů , které mohou být převedeny na slevový poukaz v hodnotě 2 Kč.


Exotická pochoutka pro přípravu japonské polévky Miso. Nasládlá chuť, světlá barva a jemné aroma – tak by se dalo charakterizovat Miso shiro.

Složení: Rýže 34 %, voda, SÓJOVÉ boby 26 %, jedlá mořská sůl, sirup z batátů, alkohol 2 %, fermentační činidlo (Aspergillus oryzae).

Alergeny

Sója


Miso je fermentovaná vyzrálá pasta ze sóji, rýže nebo obilí. Miso obsahuje řadu minerálů, vitaminů. Miso neodmyslitelně patří k japonské kuchyni, má charakteristickou sytou chuť a tmavou barvu. 

Vhodné pro vegany a vegetariány. 

Základem miso pasty jsou sojové boby, mořská sůl, obilí a bakterie, které nastartují fermentaci (Aspergillus oryzae). Tento proces trvá i několik let. Tak vnikne vysoce hodnotná potravina, která obsahuje velké množství enzymů, kvalitních bílkovin a prospěšných bakterií, které v jiných rostlinných potravinách nejsou.

Miso pasta:

*podporuj látkovou výměnu,

*čistí pleť, protože jako jedna z mála rostlinných potravin obsahuje vitamin B12,

*má schopnost navazovat na sebe buněčné jedy a vylučovat je.

*Miso obsahuje kyselinu etylesterovou, která působí preventivně proti všem typům rakoviny. *Pomáhá při srdečních chorobách (rozpouští cholesterol),

*působí jako prevence proti tuberkulóze

*na Dálném východě používali miso pastu pro její schopnost ochraňovat před chladem (obsahuje velké množství glukózy, která dodává energii).

Miso pasta se vyrábí v několika variantách: miso ječmenné, rýžové, sojové, natto miso, miso bílé shiro a miso hatho. Protože miso pasta obsahuje prospěšné živé bakterie a enzymy, přidává se do polévek až na konec, kdy už se nevaří, jen se nechá 3-5 minut lehce "táhnout" pod bodem varu. Na talíři by miso polévka měla být vždy doplněna zelenou natí. Příležitostně může být miso servírováno se zeleninou jako dochucovadlo nebo přidáno do omáček či pomazánek.

      

      Košík  

      Žádné zboží

      Poštovné 0 Kč
      Celkem 0 Kč

      K pokladně