Žito zrno BIO 500g Pro Bio
Zakoupením tohoto produktu získáte až 29 věrnostních bodů. Za obsah Vašeho košíku získáte celkem 29 bodů , které mohou být převedeny na slevový poukaz v hodnotě 0 Kč.
Zakoupením tohoto produktu získáte až 29 věrnostních bodů. Za obsah Vašeho košíku získáte celkem 29 bodů , které mohou být převedeny na slevový poukaz v hodnotě 0 Kč.
Žito je obilnina podobná pšenici. Můžete zrno namočit a uvařit z něj kaši nebo zeleninové jídlo. Lze z něj i namlít mouku a kombinovat ji s pšeničnou pro domácí chleba.
Vychutnejte si žito v biokvalitě.
Využití:
Žito se dá dobře uvařit po namočení. Doporučujeme zrno namočit aspoň přes noc. Je vhodné ho vařit v tlakovém hrnci, protože jinak by mohlo ztvrdnout. Pečivo z žita je trochu hutnější a těsto z něj hůře kyne, proto se často kombinuje s pšenicí. V Německu a ve Skandinávii jsou velmi oblíbené žitné krekry.
Žito je velmi nenáročná obilnina na přírodní podmínky. Pěstuje se především ve střední a severní Evropě i ve vyšších nadmořských výškách. Žito má dvě formy, ozimá a jarní. Ozimá forma se vyskytuje častěji. Z žita se vyrábí nejen mouka, ale například i náhražky kávy, těstoviny nebo whisky či žitné pivo.
Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Složení: 100% žito ozimé BIO, obsahuje lepek
Výživové údaje ve 100g výrobku