Pohanka je plodina, která na český stůl patří již od středověku. Je nutričně bohatá, má vysoký obsah vlákniny, bílkovin, vysoký obsah rutinu (flavonoid), obsahuje vitaminy skupiny B a minerální látky. Díky tomu příznivě ovlivňuje naši imunitu a dobře působí i na nervovou a cévní soustavu. Dalším velkým bonusem pohanky je její přirozená bezlepkovost. Je proto skvělou součástí jídelníčku bezlepkářů.

Využití pohanky neloupané: takto zpracovaná pohanka je vhodná především na klíčení a různé odvary, čaje. Vypěstované klíčky a výhonky použijte na posyp pomazánek, polévek či do salátů a dojedte svému pokrmu šťavnatost plnou vitamínů.

Složení:

100 % pohanka neloupaná BIO

Skladování:

Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 75 %.

Průměrné výživové údaje ve 100 g

Energie:
1250 kJ / 298 kcal
Tuky:
1,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny:
0,3 g
Sacharidy:
46,4 g
z toho cukry:
1,1 g
Vláknina:
25,3 g
Bílkoviny:
11,4 g
Sůl:
0 g

                                                                              

16 dalších produktů ve stejné kategorii: