Tato pohanka byla vypěstována na Moravě a vyloupána šetrným mechanickým způsobem bez použití tepla.

Pohanka je vysoce nutričně a dieteticky hodnotná plodina. Je významným zdrojem vlákniny, minerálních látek a vitamínů (zejména vitamínů řady B a vitaminu E). Pohanka je přirozeně bezlepková.

Pohanka představuje bezkonkurenční zdroj rutinu. Pohanka z půdy vytahuje látky, které mohou být pro člověka užitečné.

 

Pohanka pochází z chladných oblastí střední Asie. Pohanka u nás vždy bývala hodně oblíbenou potravinou a dnes je její používání opět na vzestupu.  Pohankové kroupy jsou vhodné pro přípravu příloh, "rizot", salátů či k zapékání.

Příprava: Pohanku důkladně propláchněte ve studené vodě. Vařte v poměru 1,5:1 (voda:pohanka) 2-3 min v osolené vodě s kapkou oleje a 30 min nechte dojít. Nemíchejte.

Složení: pohanka bio

Země původu: ČR

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota 1466 kJ/346 kcal
Tuky 1,7 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g
Sacharidy 71,0 g
z toho cukry 2,4 g
Vláknina 3,7 g
Bílkoviny 9,8 g
Sůl 0,005 g

16 dalších produktů ve stejné kategorii: